Дистанційна робота психологів Києво-Святошинського ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Новини колективу,  Підтримка й турбота

Дистанційна робота психологів Києво-Святошинського ЦСПР

Психолог ЦСПР Ольга Доманіна після дистанційної консультації

Під час карантину внаслідок пандемії коронавірусного захворювання психологи Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення (м. Боярка) надають дистанційну психологічну допомогу.
За свідченнями фахівців ЦСПР, останнім часом можна відмітити деяке збільшення кількості консультацій.
Здебільшого, коли клієнти звертаються по психологічну допомогу, в їх запиті не звучить загроза зараження на COVID-19, але в процесі роботи з клієнтом з’ясовується, що саме нові загрози та незвичні умови життя провокують загострення давніх проблем. Загальна напруга в суспільстві, геть новий досвід, пов’язаний з тривалим карантином, негативний інформаційний фон проявляються на особистому рівні в панічних атаках, тривожних станах та депресивних настроях. У деяких клієнтів спостерігалася неконтрольована тривожність та розгубленість, пов’язана зі зміною багатьох звичних факторів життя. Виклик настільки серйозний, що адаптивні механізми людини не встигають спрацьовувати, виникає потреба в підтримці фахівця. Іноді декількох дистанційних консультацій буває достатньо, щоб психологічний стан клієнта стабілізувався.
Важливою складовою роботи психологів залишається робота з травмою та кризове консультування, зокрема стосовно подружніх стосунків.
У центрі уваги останнім часом були також дитячо-батьківські стосунки. Батьки часто не знають, як реагувати на незвичну поведінку дітей, їх підвищену активність, капризування. Незвичні умови існування провокують напругу в сім’ї, діти підсвідомо переймають настрій батьків, а кожна дитина виявляє тривожність по-своєму. Консультації психологів стосовно вікових особливостей дітей та поради, чим зайняти малечу вдома, допомагають батькам, вони починають краще розуміти своїх дітей, ситуація виправляється. Батькам дітей до 3-х років дуже допомагає вайбер-група «Ефективне батьківство», яку веде психолог Тетяна Бондаренко.
Психологи Ольга Доманіна та Наталія Жанталай у форматі Zoom-конференцій двічі на тиждень проводять групові зустрічі для жінок, що потерпають через співзалежні стосунки.
Одночасно відбувається системна діяльність всіх фахівців ЦСПР з емоційної підтримки ветеранів, членів їх родин та інших категорій клієнтів.
Під час карантину дистанційно працювали психологи Тетяна Бондаренко, Надія Величко, Ольга Доманіна, Наталія Жанталай, Оксана Коннорова, Оксана Слєпова, Ганна Яценко.

image_pdfimage_print