Дистанційна робота психологів Києво-Святошинського ЦСПР - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Дистанційна робота психологів Києво-Святошинського ЦСПР - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Дистанційна робота психологів Києво-Святошинського ЦСПР

Психолог ЦСПР Ольга Доманіна після дистанційної консультації

Під час карантину внаслідок пандемії коронавірусного захворювання психологи Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення (м. Боярка) надають дистанційну психологічну допомогу.
За свідченнями фахівців ЦСПР, останнім часом можна відмітити деяке збільшення кількості консультацій.
Здебільшого, коли клієнти звертаються по психологічну допомогу, в їх запиті не звучить загроза зараження на COVID-19, але в процесі роботи з клієнтом з’ясовується, що саме нові загрози та незвичні умови життя провокують загострення давніх проблем. Загальна напруга в суспільстві, геть новий досвід, пов’язаний з тривалим карантином, негативний інформаційний фон проявляються на особистому рівні в панічних атаках, тривожних станах та депресивних настроях. У деяких клієнтів спостерігалася неконтрольована тривожність та розгубленість, пов’язана зі зміною багатьох звичних факторів життя. Виклик настільки серйозний, що адаптивні механізми людини не встигають спрацьовувати, виникає потреба в підтримці фахівця. Іноді декількох дистанційних консультацій буває достатньо, щоб психологічний стан клієнта стабілізувався.
Важливою складовою роботи психологів залишається робота з травмою та кризове консультування, зокрема стосовно подружніх стосунків.
У центрі уваги останнім часом були також дитячо-батьківські стосунки. Батьки часто не знають, як реагувати на незвичну поведінку дітей, їх підвищену активність, капризування. Незвичні умови існування провокують напругу в сім’ї, діти підсвідомо переймають настрій батьків, а кожна дитина виявляє тривожність по-своєму. Консультації психологів стосовно вікових особливостей дітей та поради, чим зайняти малечу вдома, допомагають батькам, вони починають краще розуміти своїх дітей, ситуація виправляється. Батькам дітей до 3-х років дуже допомагає вайбер-група «Ефективне батьківство», яку веде психолог Тетяна Бондаренко.
Психологи Ольга Доманіна та Наталія Жанталай у форматі Zoom-конференцій двічі на тиждень проводять групові зустрічі для жінок, що потерпають через співзалежні стосунки.
Одночасно відбувається системна діяльність всіх фахівців ЦСПР з емоційної підтримки ветеранів, членів їх родин та інших категорій клієнтів.
Під час карантину дистанційно працювали психологи Тетяна Бондаренко, Надія Величко, Ольга Доманіна, Наталія Жанталай, Оксана Коннорова, Оксана Слєпова, Ганна Яценко.