Психолог ЦСПР Надія Величко працює з дружинами ветеранів за програмою СЕТА – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Новини колективу,  Підтримка й турбота

Психолог ЦСПР Надія Величко працює з дружинами ветеранів за програмою СЕТА

Психолог Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Надія Величко дистанційно працює з дружинами ветеранів за програмою СЕТА.
СЕТА розроблена в рамках когнітивно-поведінкового підходу групою з прикладних досліджень психічного здоров’я університету Джонса Гопкінса (the JHU Applied Mental Health Research Group (AMHR)) і була успішно реалізована в різних країнах. В Україні СЕТА реалізується проєктною групою Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА (Національний університет Києво-Могилянська Академія) за фінансової підтримки фонду жертв тортур USAID’sVictimsofTortureFund.
Для того, щоб стати консультантом та працювати за цією програмою, Надія Олександрівна пройшла інтенсивну підготовку, а зараз продовжує навчання, щоб стати супервізором.
Програма розрахована на ветеранів АТО/ООС, членів їх родин, переселенців зі сходу України та волонтерів. Під час карантину програма діє дистанційно.
СЕТА – це програма психологічної підтримки людей, які зазнали наслідків військового конфлікту в Україні; перебували в складних, екстремальних умовах та переживають сильний стрес. Програма заснована на принципах консультативної допомоги та передбачає 8-12 індивідуальних зустрічей.
Одна з особливостей програми – це відпрацювання у клієнтів навичок думати по-іншому. Думки, почуття і поведінка взаємопов’язані. Наші думки відбиваються на наших почуттях і поведінці. Таким чином, через роботу над думками можна змінити свій психологічний стан і покращити здоров’я. Програма СЕТА має чітку структуру та передбачає зрозумілі кроки, що надають клієнту впевненості та відчуття контролю, що особливо важливо при роботі з тривожністю, важкими спогадами, депресією тощо. На кожній сесії проводиться моніторинг психофізичного стану клієнта. Той бачить зміни на краще, що надихає його на подальшу роботу. Участь у програмі є добровільною та анонімною.
Докладніше – на сайті програми СЕТА

image_pdfimage_print