Делегація Федерації жінок за мир у всьому світі відвідала Києво-Святошинський ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
ВПО,  Діяльність,  Підтримка й турбота,  Партнери, співпраця

Делегація Федерації жінок за мир у всьому світі відвідала Києво-Святошинський ЦСПР

17 травня 2018 року до Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення завітала міжнародна делегація, яка представляла Федерацію жінок за мир у всьому світі. Центр відвідали представниці Федерації жінок з Великої Британії, Франції, Нідерландів, Японії і, звичайно, України. Міжнародні осередки представляли Мітті Тома – голова Федерації жінок за мир у всьому світі з Великобританії; Бріджіт Вада – голова Федерації жінок за мир у всьому світі з Франції; Кьонг Ін ван де Вен – юридичний опікун і дитячий адвокат голландської установи опіки для неповнолітніх шукачів притулку, яких не супроводжують дорослі, з Нідерландів; Оморі Нобуко, голова благодійного фонду “Тисяча журавликів” з Японії. Від України були Тетяна Коцеба – голова правління ГО “Федерація жінок за мир у всьому світі”, Анна Калмацька – голова Наглядової ради Федерації; Людмила Грабовенко – заступник головного редактора газети “Справи сімейні”. Супроводжували делегацію Юрій Соломаха – перекладач з корейської та англійської мови та Андрій Карнаухов – фотограф та відеооператор.
Члени делегації з великою увагою пройшли центром реабілітації з ознайомчою екскурсією. Їх цікавило все – і специфіка роботи ЦСПР, і приміщення, і методики, які застосовують спеціалісти Центру у роботі з клієнтами. Особливо зацікавили їх витриманий у всіх вимогах до такого роду приміщень кабінет консультування; кабінет психолога, обладнаний всім, що потрібно для піскової терапії; ігрова кімната для найменшеньких; творча зала – осередок застосування артотерапії. У кабінеті фізичної реабілітації гості на собі випробували масажне крісло та інші тренажери.
Потім відбувся круглий стіл «Робота Києво-Святошинського ЦСПР з внутрішньо переміщеними особами». Участь у заході, окрім представниць Федерації жінок, взяли Президент ГО YMCA-Boyarka Вікторія Трофімова, волонтер Корпусу миру Кейтлін Лерч, директор Центру Ангеліна Лахтадир, керівник інформаційно-аналітичної служби Марія Кириленко, спеціалісти Центру з числа переміщених осіб юрист Ольга Гоголь та фахівець із соціальної роботи Катерина Кочуріна, а також група вимушено переміщених осіб, які розпочали нове життя на теренах Боярки.
Представниці міжнародних осередків ділилися своїм досвідом роботи з різними категоріями біженців, багато розпитували про роботу спеціалістів ЦСПР з ВПО. Переселенці в свою чергу розповідали свої драматичні історії про те, як їхні долі змінила війна і яким складним був шлях їхньої адаптації до нових умов проживання. Цей захід став символічним продовженням теми миру в Україні, яка була провідною на конференції міжнародної жіночої миротворчої спільноти “Роль жінок у поширенні культури миру”, що відбулася 14 травня в Києві (організатор – ГО “Федерація жінок за мир у всьому світі” за підтримки Міністерства освіти та науки України).
Після цього гості залюбки відвідали веселе дійство, яке саме в цей час відбувалося в Центрі, – «Свято української родини і вишиванки» до Міжнародного дня сім’ї. 

image_pdfimage_print