Зустріч-діалог з внутрішньо переміщеними особами – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
ВПО,  Діяльність,  Підтримка й турбота

Зустріч-діалог з внутрішньо переміщеними особами

20 лютого 2019 року у Києво-Святошинському ЦСПР відбулася зустріч у форматі прямого діалогу з вимушено переміщеними громадянами зі Сходу країни та Криму з Головою Громадської ради при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Геннадієм Борисичевим та адвокатом Наталією Целовальніченко. Зустріч відбулася за сприяння Координаційного центру допомоги (голова – Ольга Мотінова).

На зустрічі було обговорено такі теми:
– Підтримка інтересів переселенців у державній програмі субвенцій по житлу для ВПО, умови залучення до адвокаційної кампанії, позитивний досвід та перспективи.
– Запрошення переселенців підтримати доручення на адресу політиків про виконання ними зобов’язань щодо збільшення фінансування житлових програм для ВПО, щодо прийняття спеціального закону про відшкодування шкоди постраждалим внаслідок війни в Україні, щодо інших найважливіших питань.
– Запрошення лідерів переселенців взяти участь у підготовці Всеукраїнського діалогу громадськості з політиками (політичними силами з найбільшим рейтингом) з питань Донбасу і прав ВПО, щоб сформулювати спільне бачення і доручення для тих, хто йде у владу.
– Запрошення лідерів переселенців до участі у роботі Експертної ради при Громадській раді при МТОТ.

Присутні задавали численні питання, на кожне з яких отримали ґрунтовну відповідь. Також всім бажаючим було надано типову заяву на отримання соціального житла.

image_pdfimage_print