Боярський ЦСПР бере участь у проєкті “Вшануймо героїв” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  ВПО,  Діяльність,  Проєкти

Боярський ЦСПР бере участь у проєкті “Вшануймо героїв”

У Боярці реалізується проєкт «Вшануймо героїв», який виграв у конкурсі проєктів «Активна громада» від Фонду Боярської громади за фінансової підтримки Глобального фонду для фондів громад, Global Fund for Community Foundations (GFCF).

Саме на День Незалежності України було розпочато роботи зі встановлення державних прапорів на 7 могилах полеглих воїнів. Усі могили розташовані в один ряд на боярському кладовищі. Над встановленням прапорних щогл працювали члени ініціативної групи – священник Максим Кравчук, ветеран Андрій Горчинський, директор Боярського ЦСПР Ангеліна Лахтадир. До робіт також долучилися члени родини членкині ініціативної групи, вимушеної переселенки Ірини Волосевич та представники громади.

Проєкт було розпочато ще минулого року за ініціативи ветерана Анатолія Мотренка, який, на жаль, уже пішов із життя. Ідею підхопив Боярський ЦСПР, а реалізували її ветерани на чолі з Андрієм Горчинським, Сергієм Вацко, Андрієм Назаренком. У 2021 році було встановлено 5 державних прапорів на могилах героїв на кладовищах Боярської територіальної громади. Цього року продовження проєкту ініціював священник Максим Кравчук, який і очолив ініціативну групу. Особливо важливим і цінним є те, що в проєкті активно задіяні вимушені переселенці, які тільки-но влилися до нашої громади, але вже стали активними учасниками соціальних проєктів. Кошти за проєктом пішли на витратні матеріали та прапори. Усі роботи здійснюються на волонтерських засадах.

image_pdfimage_print