Благодійна акція “Подаруй книгу бійцю!” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Благодійна акція “Подаруй книгу бійцю!”

У Києво-Святошинському ЦСПР до Щедрого вівторка відбулася масштабна благодійна акція «Подаруй книгу бійцю!» (координатор акції – фахівець із соціальної роботи ЦСПР Олеся Шніп). Книги дарували громадські й благодійні організації, жителі Боярки та інших міст, автори.
Книги, що були зібрані під час акції будуть спрямовані у трьох напрямках:

  1. Книги бійцям на фронт (уже існує домовленість з волонтерами, що повезуть книги на фронт).
  2. Книги до ветеранської бібліотечки ЦСПР: книги авторів-ветеранів, твори про російсько-українську війну.
  3. Книжки для буккросингу, який започатковано в ЦСПР.

Ініціатива ЦСПР виявилася дуже вдалою! Неможливо перерахувати всіх, хто підтримав акцію. І все-таки згадаємо ГО «Учасники антитерористичної операції міста Вишневе Києво-Святошинського району» (керівник Андрій Гончаров), команду Фонду Боярської громади (голова правління – Лідія Савенко), ветеранів та волонтерів – друзів ЦСПР.

Особливо приємно було отримати книги від авторів книг. Свої твори бійцям подарували Леся Шиденько («Переддень життя»), ветеран Віталій Запека («Цуцик», «Абсурд», «Герої, херої та не дуже»), Саня Малаш («Злі історії з добрим фіналом»), Юлія Любшина («Мурашки з Житомира» та «Жаба з курвохаба»).

Частина книг, зібраних під час акції «Подаруй книгу бійцю», буде спрямована до ветеранської бібліотечки ЦСПР. Зокрема, це книги авторів-ветеранів та твори про російсько-українську війну. Ветерани вже почали читати зібрану літературу.

До акції долучився Комунальний заклад «Боярська публічна бібліотека». Частина книг була зібрана в бібліотечних фондах, інші книги радо подарували бійцям постійні читачі бібліотеки, зокрема, школярі й пенсіонери.

У цікавому форматі до акції долучилася молодіжна громадська організація YMCA Boyarka. Молодь спочатку збирала книги, а після цього був влаштований благодійний аукціон, під час якого зібрані книги купували всі, хто хотів долучитися до акції. Було продано понад 100 книг та зібрано 5940 грн. На ці кошту будуть закуплені смачні подарунки нашим захисникам до Дня Святого Миколая. До молодіжного формату акції долучилися учні та вчителі Боярського ліцею «Гармонія», працівники кампанії Artdock, волонтери боярської та інших локальних YMCA, молодь Боярки.

У Києво-Святошинському ЦСПР віднині діятиме буккросинг (BookCrossing). До активного книгообміну вже долучилися ті, хто любить читати паперові книжки і хто має чим поділитися з іншими.

Акція «Подаруй книгу бійцю» пройшла дуже успішно. Спеціалісти ЦСПР виступили в подвійній ролі: були ініціаторами та організаторами акції й одночасно активними благодійниками, що дарували свої книги.

image_pdfimage_print