Діяльність ЦСПР у рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність,  Підтримка й турбота

Діяльність ЦСПР у рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”

На виконання вказівок Міністерства у справах ветеранів (лист за №100051/10/10.4 від 27.09.2021) Києво-Святошинський ЦСПР активно долучився до проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
Були направлені запити до старост сіл Боярської міської громади про випадки насилля у сім’ях ветеранів. Це ж питання було обговорено на Координаційній раді ветеранів, що проходила на базі ЦСПР. Були опитані представники Управління соціального захисту населення Боярської міської ради; Громадське формування «Боярський міський патруль» та представники інших ветеранських організацій.
Було проведено практичний семінар для спеціалістів ЦСПР представниками ВБО «Конвіктус Україна» на тему: Профілактика насильства та соціальна допомога людям із залежностями. Відбулася тематична робоча зустріч з представниками Центру надання соціальних послуг Вишневої міської ради.
Була проведена тренінгова робота зі шкільною молоддю на запит закладів освіти.
Спеціалісти ЦСПР провели тренінги «Майбутнє України без насильства», який охопив 68 учнів 8-их класів Новосілківського академічного ліцею «Ерудит». Окрема робота була проведена з представниками адміністрації ліцею та Чабанівської селищної ради.

Відбулося також тренінгове заняття «Ми проти насильства» з профілактики насилля в молодіжному середовищі у клубі дітей ветеранів «Позитив».

Була проведена інформаційна кампанія з профілактики домашнього насильства та булінгу. Інформаційні пакети з профілактики сімейного насилля були розповсюджені в Управлінні соціального захисту населення, Службі у справах дітей, закладах освіти, серед старост Боярської міської територіальної громади та серед ветеранів-членів Координаційної ради ветеранів.

Було здійснено публікацію, в яких було актуалізовано статті спеціалістів ЦСПР на тему булінгу:
1. Булінг: етапи розв’язання проблеми
2. Про булінг, або шкільне цькування. Вступ до теми
3. Булінг: поради батькам
4. Булінг: поради школярам
5. Булінг, або шкільне цькування: поради вчителям

А також публікацію, що присвячена видам домашнього насилля з посиланнями на публікації ЦСПР “Як розпізнати домашнього насильника” та “Порвати з сімейним тираном”

Окрема публікація  була присвячена насиллю над дітьми.

Ця ж інформація була розповсюджена засобами телекомунікаційного зв’язку у  вайбер-групі для ветеранів «ЦСПР-інформ» та у соціальній мережі Facebook: у групі «Друзі ЦСПР. Боярка»,  на офіційній сторінці Центру. 

image_pdfimage_print