Клуб “Позитив” вітав ЦСПР з 20-річчям – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діти та молодь,  Діяльність,  Порядок роботи Центру

Клуб “Позитив” вітав ЦСПР з 20-річчям

10 жовтня 2020 року відбулася святкова зустріч молодіжного клубу «Позитив» з нагоди 20-ї річниці з дня заснування Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення. Метою цієї зустрічі було познайомити та об’єднати в одну дружну спільноту колишніх і нових членів клубу «Позитив».

Незмінному керівнику клубу «Позитив», психологу Оксані Володимирівні Слєповій прийшли подякувати «позитивчики», які почали відвідувати психологічні тренінги ще в 2004 році та не втрачають зв’язок з клубом і досі. Були й ті, хто долучився до клубу у 2006-2008 рр., 2010-2013 рр., а також геть новенькі, які доєдналися у 2020 році.

Наразі молодіжний клуб «Позитив» гуртує підлітків, серед яких більшість – це діти з родин ветеранів. На них чекає цікаве спілкування, психологічні міні-тренінги, активності на свіжому повітрі, відвідування соляної кімнати та багато чого цікавого й корисного.
Деякі з учасників святкової зустрічі уже мають своїх дітей та прийшли разом з ними. А подружня пара Дмитро та Катерина Драгамарецькі познайомилися на тренінгу «Партнер на все життя», згодом одружилися, а на зустріч «Позитиву» прийшли вже разом із двома чудовими дітками.

Оксана Слєпова привітала молодь зі святом і порівняла Центр з 20-річним молодиком, який вже досить самостійний, дорослий і сильний, набув неабиякого досвіду, подолавши певні труднощі на своєму шляху. Ніколи не здається і продовжує розвиватися за будь-яких умов. Завжди намагається бути дружнім до своїх клієнтів та друзів, якими позитивчики є вже багато років. Учасники заходу привітали зі святом директора Центру Ангеліну Лахтадир і побажали подальшого розквіту Центру, сил та наснаги його спеціалістам. Ангеліна Миколаївна своєю чергою привітала «Позитив» з річницею та сказала багато теплих слів на адресу клубу та його керівниці Оксани Слєпової.

За допомогою відеопрезентації молодим людям було запропоновано зануритися в минуле, пригадавши часи, які вони провели разом у Центрі. Присутні мали змогу згадати свою участь у соціальних проєктах, як міжнародних, так і реалізованих за підтримки Боярської міської ради… У благодійних акціях, соціально-психологічних тренінгах, екотолоках, флешмобах… У благодійних виставах для хворих діток, що знаходились у стаціонарних відділеннях Київської обласної лікарні… У спільних заходах з українською футбольною асоціацією медиків УФАМ та з футбольною командою зірок українського шоу-бізнесу «Маестро»… Кожен з учасників мав змогу поділитися спогадами, враженнями та емоціями. Усі позитивчики сказали безліч приємних, теплих, зворушливих слів. Показово, що талант та авторитет Оксани Володимирівни Слєпової мав на молодь такий потужний вплив, що багато з них вивчилися саме на психологів. Прозвучала думка, що всі молоді люди, які пройшли через клуб «Позитив», стали самодостатніми цікавими людьми.
Цього дня багато з присутніх уже з висоти свого батьківського досвіду говорили, про те, яку користь підліткам приносять регулярні відвідини психологічних тренінгів клубу «Позитив». Це профілактика шкідливих залежностей, зокрема ігроманії, поштовх до саморозвитку й самореалізації. Діти під час таких занять мають змогу себе проявити, стають комунікабельними, набувають віри в себе.
Молоді люди висловлювали вдячність за ту роль, яку відіграли в їх житті Центр, клуб «Позитив» та особисто психолог Оксана Володимирівна Слєпова.
Ось лише декілька відгуків:
Ольга Чорнобров: «Я завжди буду вдячна за той день, коли багато років тому вперше потрапила в ЦСПР. Чудова, тепла атмосфера, висококваліфіковані спеціалісти, які займаються такою шляхетною справою, дали зрозуміти, що це те місце, де тобі завжди допоможуть та підтримають. З того часу я і стала активним учасником молодіжного клубу. «Позитив» був завжди для мене, як другий дім. Тут завжди тобі піднімуть настрій, тут завжди на всі 100 відсотків можна бути собою. А скільки добрих справ було зроблено учасниками клубу!!! Благодійні концерти, акції, допомога дітям, що перебувають на лікуванні у Київській обласній дитячій лікарні, соціальні проєкти – це, мабуть, тільки десята частина тих справ, що були зроблені нами. І саме така діяльність є прикладом того, що кожен може зробити світ кращим, не зважаючи на свій статус, вік та матеріальний стан. Я вдячна всім за чудову компанію, за гарно і настільки продуктивно проведений час разом. А особлива подяка Центру за те, що познайомив мене з психологом Оксаною Слєповою – з такою чудовою, приємною, позитивною, щирою, доброю людиною, яка тепер займає дуже важливе місце в моєму житті!»
Тимченко Катя: «Клуб «Позитив» – це місце, яке ще 10 років тому випереджало час і тренди, яке і зараз дихає добротою, люб’язністю та чесністю, яке виховає ще не одне покоління свідомої молоді у майбутньому. Люблю кожен момент тренінгів, які відвідала, дякую Центру, що відкриває нам двері й дарує можливість самоідентифікації та самореалізації».

Ольга Кириленко: Я дуже вдячна Центру, Оксані Володимирівні та клубу «Позитив» за те, що вже у підлітковому віці я навчилася вільно висловлювати свої думки, не боятися виступати перед аудиторією. Я відчула, що мене слухають, а мої погляди можуть бути цікаві оточуючим. Найкориснішим тренінгом вважаю «Уміння поводити себе з чиновниками», адже ми були у віці, коли лише вступаєш у доросле життя. Навички, яких ми набули на цьому тренінгу, виявилися актуальними вже через декілька років і залишилися з нами на все життя.


Леонід Радзиховський: «Що для мене «Позитив»? Ви бачите логотип цього клубу? Якого він кольору? Так, жовтого – кольору тепла. Не випадково там намальовано сонечко. Для мене воно символізує той момент, коли я заходив до центру на тренінги Оксани Володимирівни: мене одразу пробивало на тепло і посмішку. Я ніколи не бачив сумної людини за столом. У всіх – посмішки, всі діляться інформацією, яка для них є важливою. Ці яскраві моменти залишили позитивний відбиток на все життя. Хочеться безмежно подякувати Оксані Володимирівні Слєповій за те, що вона приділяла нам час та увагу – людині, що творила позитив і присвятила цьому своє життя. І якщо ви спитаєте мене, що для мене позитив, то колись я б відповів: «це Я», але сьогодні я впевнено відповім: «це – Оксана Володимирівна!».

image_pdfimage_print