Бабич Роман Васильович – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Загиблі воїни Боярської громади

Бабич Роман Васильович

25 січня 2023 року у місті Бахмут Донецької області загинув ординатор лікувального відділення медичної роти старший лейтенант Роман Бабич, позивний «Диск».
Бабич Роман Васильович народився 1 лютого 1985 року в селищі Вороніж Шосткинського району Сумської обл.
Вищу медичну освіту здобув у Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця 2008 року. За спеціальністю – лікар загальної практики. На військовій кафедрі отримав звання молодший лейтенант. Після навчання обіймав посаду директора департаменту страхової компанії.

У 2011 році переїхав жити у Боярку. Одружився, мав двох дітей.
У 2014 р. захищав кордони нашої держави на Сході України. Був начальником медичного пункту в найгарячіших місцях, де особисто евакуював поранених та загиблих бійців з Донецького аеропорту, Авдіївки, Пісок, Водяного, Опитного, Тоненького, з опорних пунктів шахти Бутівка, РЛС «Зеніт». Завдяки своєму професіоналізму та своєчасному наданню кваліфікованої медичної допомоги врятував життя понад 600 військовослужбовців. Медичний пункт, яким він керував, був одним з найбільш бойових медпунктів у зоні проведення АТО.
Після демобілізації у 2015 році Роман повернувся на попереднє місце роботи. Постійно займався інструктажем, проводив навчання військових та цивільних з першої медичної та домедичної допомоги в різних умовах.
У липні 2015 року Роман Бабич нагороджений орденом «Народний Герой України». 27.03.2022 року призваний на медичну службу Фастівським РТЦК та СП Київської області.
image_pdfimage_print