Круглий стіл на тему «Взаємодія державних та громадських установ в сфері допомоги дітям з особливими потребами в Києво-Святошинському районі». – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діти та молодь,  Діяльність,  Партнери, співпраця

Круглий стіл на тему «Взаємодія державних та громадських установ в сфері допомоги дітям з особливими потребами в Києво-Святошинському районі».

110 березня 2016 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія державних та громадських установ в сфері допомоги дітям з особливими потребами в Києво-Святошинському районі».

2
На заході були присутні члени сімей, в котрих є діти з особливими потребами; керівництво Києво-Святошинської районної ради; представники служби у справах дітей; управління соціального захисту населення; управління освіти та науки; заступник головного лікаря з дитинства ЦРЛ; представники депутатського корпусу; члени громадських організацій, що працюють в сфері допомоги людям з інвалідністю; спеціалісти та фахівці із соціальної роботи Києво-Святошинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; реабілітаційного центру при Київському обласному будинку дитини; обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Отчий дім»; представники районної та міської організації Червоного Хреста.
Директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир привітала учасників заходу, побажала конструктивної та плідної роботи. Під час зустрічі присутні проаналізували ситуацію в Києво-Святошинському районі, що склалася стосовно дітей з вадами здоров’я та дітей з інвалідністю. Були обговорені потреби сімей з дітьми-інвалідами, потреби та ресурси громади Києво-Святошинського району у створенні умов для забезпечення функціонування сімей, де є діти з інвалідністю.

3Заступник голови Києво-Святошинської районної ради Владислав Данченко та директор Києво-Святошинського РЦСССДМ Оксана Мельниченко зупинилися на проблемах інклюзивного навчання дітей-ВПО з особливими потребами у дитячих навчальних закладах та загальноосвітніх школах, проведення тренінгів та семінарів для сімей, члени яких мають інвалідність, організацію соціально-культурних заходів. За результатами круглого столу були напрацьовані напрями, форми та методи подальшої роботи державних та громадських організацій у наданні допомоги сім’ям, де діти мають особливі потреби та залучення їх до громад.

За матеріалами Київської обласної ради

image_pdfimage_print