Семінар з питань працевлаштування учасників АТО – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота,  ЦСПР-інформ

Семінар з питань працевлаштування учасників АТО

14 березня 2016 року директор Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Ангеліна Лахтадир взяла участь у інформаційному семінарі «День учасника АТО», що відбувся у Києво-Святошинському районному центрі зайнятості. На заході були також присутні інші соціальні партнери служби зайнятості – представники Управління соціального захисту населення РДА, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій ветеранів учасників АТО, військового комісаріату району та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.
Семінар було організовано з метою налагодження співпраці всіх сторін соціального діалогу у напрямку активізації роботи з учасниками антитерористичної операції, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці, посилення взаємодії влади і громадськості у вирішенні проблем зайнятості учасників АТО.


В.о. директора Києво-Святошинського РЦЗ Альона Клімчук привернула загальну увагу до того, що для учасників АТО є можливість працевлаштування на підприємствах Державного концерну «Укроборонпром», які в Києво-Святошинському районі представлені державними підприємствами «Жулянський машинобудівний завод «Візар» та «Дослідно-конструкторське бюро авіації загального призначення». Співробітники центру зайнятості ознайомили присутніх з переліком наявних вакансій та вимогами до претендентів.
Заступник військового комісару району Віталій Лупеха розповів про переваги проходження військової служби за контрактом в Збройних силах України, акцентував увагу на збільшенні грошового забезпечення військовослужбовців.
Представник Управління соціального захисту населення РДА Олег Гаврилюк звернув особливу увагу на можливість учасників АТО пройти професійну підготовку та курси цільового призначення за рахунок коштів бюджетної програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».
На питання представника громадської організації ветеранів учасників АТО та присутніх учасників бойових дій в зоні проведення АТО відповіли директори Києво-Святошинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Мельниченко та директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир. Вони розповіли про порядок надання матеріальної допомоги, про оформлення документів та санаторно-курортне лікування. Ангеліна Миколаївна також детально розповіла про послуги Центру реабілітації та напрямки його діяльності.

За матеріалами Київського регіонального центру зайнятості

image_pdfimage_print