Про внутрішньо переміщених осіб говорили у Вишневому – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Про внутрішньо переміщених осіб говорили у Вишневому

Семінар у Вишневому1
3 березня 2016 року у м. Вишневе  відбувся круглий стіл “Внутрішньо переміщені особи в Києво-Святошинському районі: реалії та можливості”, організований “СОС Дитяче Містечко” та Києво-Святошинським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Від Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення участь у круглому столі взяли директор Центру Ангеліна Лахтадир та психолог Надія Величко. Надія Олександрівна, висвітлюючи питання ресурсів громади, акцентувала увагу на великому потенціалі вимушених переселенців як людей активних, таких, що вже мають досвід позитивних рішучих змін свого життя на краще.Семінар у Вишневому2Участь у роботі круглого столу взяли також спеціалісти та фахівці із соціальної роботи, представники державних та громадських організацій, внутрішньо переміщені особи. У виступах спеціалістів було представлено результати та цінний досвід реалізації проекту «Укріплення сім’ї», обговорено особливості соціального супроводу внутрішньо переміщених сімей з дітьми та роботи з громадою, представлено найцікавіші методики роботи з дітьми та їх батьками. Набутком заходу стало спільне опрацювання та виявлення актуальних потреб внутрішньо переміщених сімей з дітьми та приймаючих громад у Києво-Святошинському районі.
Круглий стіл показав, що результатом комплексної та копіткої роботи багатьох спеціалістів є зміцнені сім’ї, у яких діти отримали можливості для розвитку та психологічної реабілітації, а батьки розкривають свій потенціал, використовують його на благо своїх сімей та стають активними членами громади, корисними членами суспільства.

image_pdfimage_print