Фотопроєкт «Світлина на фронт» – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Проєкти

Фотопроєкт «Світлина на фронт»

На базі Києво-Святошинського ЦСПР розпочато фотопроєкт «Світлина на фронт» (робоча назва). Автор проєкту – фотограф Ілля Бел. Координаторка проєкту – психологиня Оксана Слєпова.

Мета проєкту – морально підтримати наших захисників. Заплановано  зробити фотографії жінок, дітей, батьків військовослужбовців як візуалізоване вітання на фронт. Класичне студійне фото прикрашається своєрідною родзинкою: у кадрі обовʼязково має бути якась деталь, що нагадала б воїнам про домівку та родину. Розповідь найрідніших про цю особливу «домашню» річ доповнює світлини, створює їх унікальні історії. 
Проєкт «Світлина на фронт» лише розпочався, але вже зараз має неабиякий успіх: фотографії прикрашають зворушливі деталі з мирного сімейного життя: вишиванка чоловіка, улюблена іграшка дитини, кулон та сережки, які подарував колись воїн своїй коханій… Але головне на фото – це, звичайно, вираз очей, емоції, енергетика, яку родина надсилає захиснику через фото. З дозволу родин розміщуємо декілька робочих світлин. Проєкт триває…

Про автора: Ілля Бел, народився у Києві у 1974 році. З 1990 року захопився театром. Грав у виставах франкомовного театру при Французькому Інституті в Україні. У 1998 створив власний театральний колектив VOILA, який став лауреатом та учасником театральних фестивалів і форумів в Україні, Франції, Угорщині, Італії, Бельгії тощо. З 2012 року успішно займаєтся арт-фотографією. За цей час мав багато персональних виставок, також брав участь у групових виставках як в Україні, так і закордоном. Наразі основна ідея митця – це фотографія без обмежень, прагнення вийти за рамки фотозображення, підключити простір і час як елементи творчості.

image_pdfimage_print