Туристично-пізнавальний збір для дітей ветеранів – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діти та молодь,  Діяльність,  Партнери, співпраця,  Сімейне коло

Туристично-пізнавальний збір для дітей ветеранів

Чарівний Йосипівський ставок – місце проведення туристичного збору

28 вересня відбувся безпрецедентний за своїми масштабами та насиченістю захід за проєктом боярської громади «Громадський простір» у рамках проєкту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», що впроваджує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Туристично-пізнавальний збір передбачав насичену пізнавальну, спортивно-туристичну і психологічно-реабілітаційну програму.

Відчайдушна команда організаторів об’єднала членів Ініціативної групи проєкту, представників Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення, Боярського туристичного клубу «Іскра», Громадських організацій «ВелоБоярка», «Центр розвитку громад», «Мужність Холодного Яру».

Захід було проведено для дітей ветеранів 10-16 років та їх батьків. Після набору груп з числа бажаючих ветеранів право долучитися до заходу було надано іншим категоріям: дітям із сімей ВПО тощо.

Види діяльності та локації:

Організаційний штаб

На цьому фото – більшість членів організаційного штабу

Від ЦСПР: члени ініціативної групи від Боярської громади за проєктом «Громадський простір» Ангеліна Лахтадир, Оксана Скарженюк, (ІГ), Ольга Гоголь, Марія Кириленко.

Від Боярського туристичного клубу «Іскра»: Олександр Косяченко, член ІГ;  Олександр Степаненко.

Від ГО «Боярське товариство сприяння обороні України»: Олексій Оришич, ветеран, член ІГ; Артем Науменко, Олексій Бражнік.

А також – Дмитро Жигінас, ГО «ВелоБоярка»,  Анатолій Мотренко, ветеран; ГО «Мужність Холодного Яру»; Юрій Данильчук, ветеран; Андрій Басалай, ветеран.

Прибирання перед заходом – Члени ініціативної групи представники ЦСПР та ГО «Центр розвитку громад». Марія Кириленко, Ольга Доманіна, Оксана Коннорова, Ольга Гоголь.

Екскурсія екологічною стежкою – дізналися про флору і фауну боярського лісу.  Дмитро Жигінас, ГО ВелоБоярка

Дмитро Жигінас проводить екскурсію екологічною стежкою

Краєзнавча локація – отримали інформацію про свій рідний край, своє місто. Ірина Левинська, Боярський краєзнавчий музей.  

Краєзнавча локація

Екологічна – в ігровій формі вчилися правильно сортувати сміття, берегти природу. Альона Сірант, член ІГ.  

Скеледром – отримували базові навички скелелазання. Дмитро Жигінас, ВелоБоярка

Орієнтування – здобували навичок спортивного орієнтування на місцевості. Олександр Косяченко, БТК «Іскра», член ІГ

Рафтинг – знайомилися з правилами веслування. Олександр Степаненко, Анатолій Сухецький, БТК «Іскра».

Зіплайн – вчилися мотузковій переправі.  Андрій Басалай, Ростислав Скрипка,  Анатолій Сухецький, БТК «Іскра»

Наметове містечко – вчилися розкладати і збирати намети. Анатолій Сухецький, БТК «Іскра».

Польова кухня – Анна Яценко, Оксана Скарженюк, ЦСПР, члени ІГ; Тетяна Бондаренко, ЦСПР; Дмитро Кулябін, ветеран, член ІГ.

Медична локація – Наталія Гусейнова, ЦСПР. 

Психологічно-реабілітаційна локація «Я можу» – Оксана Коннорова, Надія Величко.  ЦСПР, члени ініціативної групи.

Військова локація – вчилися безпечному поводженню зі зброєю. Олексій Оришич, ветеран, член ІГ, ГО «Боярське товариство сприяння обороні України»; Дарина Оришич, член ІГ.

 Патріотична локація– Анатолій Мотренко, ветеран; Євген Скрипка, ГО «Мужність Холодного Яру».

Патріотична локація

Діти отримали маршрутні листи, в яких відмічалося проходження усіх локацій. У захваті були всі – і діти, і підлітки, і їхні батьки. Ветерани, члени сімей ветеранів, представники громади – всі були об’єднані спільною діяльністю. Батьки дітей долучилися до організаційної діяльності: опікувалися групами дітей, допомагали керівникам локацій. Це була спільна соціально корисна діяльність, що сприяла об’єднанню громади.

Усім настільки сподобався захід, що всі присутні мріють про повторення, але цього разу вже із ночівлею. Надане МОМ та ЄС в рамках проєкту спортивно-туристичне спорядження багато років слугуватиме боярській громаді та сприятиме реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей у громаду.

image_pdfimage_print