Наша участь у семінарі з надання першої психологічної допомоги – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Наша участь у семінарі з надання першої психологічної допомоги

30 серпня 2022 року фахівці Боярського центру соціально-психологічної реабілітації населення та фахівці ще чотирьох центрів-побратимів спільно з представниками Міністерства у справах ветеранів України взяли участь у навчальному семінарі з надання першої психологічної допомоги у кризовій ситуації.
Провів захід заступник директора Соціально-психологічного центру Мінветеранів у місті Славутич Юрій Акименко, який привіз нові знання та методичні розробки зі стажування в Ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL Israel – організації, що спеціалізується на травмах і стресі, пов’язаних з війною та тероризмом. Стажування відбулося у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Під час семінару Юрій Акименко розповів учасникам про посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), методи його подолання, а також про допомогу постраждалим, які зазнали насильства під час війни, методики резил’єнтності (психологічна пружність), роботу зі стресом та гострою стресовою реакцією на травматичну подію. Також учасники обговорили першу допомогу при психотравмі.
За матеріалами семінару – дивіться матеріал від Міністерства Охорони Здоров’я Ізраїлю “Перша психологічна допомога людині, що потрапила до надзвичайної ситуації”
Докладніше – на сайті Мінветеранів 

image_pdfimage_print