Проєкт «Мульти-команда»: три місяці інтенсивної виїзної роботи – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Виїзна робота,  ВПО,  Вразливі категорії,  Діяльність,  Підтримка й турбота

Проєкт «Мульти-команда»: три місяці інтенсивної виїзної роботи

Ось і завершився надзвичайно важливий та дуже результативний проєкт «Мульти-команда», який був реалізований фахівцями ЦСПР у рамках конкурсу проєктів «Активна громада» від Фонду Боярської громади за фінансової підтримки Глобального фонду для фондів громад, Global Fund for Community Foundations (GFCF). Керівник проєкту – Ольга Драч. Члени команди – директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир, психолог Марія Тарасова, юрисконсульт Ольга Гоголь. 

Мета проєкту: Створення можливості для принаймні 15 виїздів мультидисциплінарної команди фахівців Центру психологічної реабілітації до сіл Боярської громади для надання послуг психолога, соціального працівника та юриста внутрішнім переселенцям, сім’ям загиблих воїнів та представникам інших вразливих верств населення упродовж серпня-листопада 2022 року.

Боярський центр соціально-психологічної реабілітації населення надає допомогу вразливим верствам населення, але, на жаль, не всі люди мають змогу дістатися Центру. Часом через фізичний стан, а часом просто через брак коштів на дорогу. Так само не мають фінансування на виїзди й фахівці ЦСПР. Завдяки проєкту спеціалісти Центру змогли здійснити виїзди селами Боярської міської територіальної громади та надати послуги психолога, соціального працівника та юриста; передати гуманітарну допомогу та просто підтримати внутрішніх переселенців, сім’ї ветеранів, військових та загиблих. Допомогою також були охоплені деякі сім’ї, в яких є діти з інвалідністю, багатодітні, одинокі матері, люди похилого віку з інвалідністю.

Проєкт «Мульти-команда» перевершив усі сподівання, адже фахівці змогли надати реальну й відчутну допомогу жителям населених пунктів не лише Боярської громади, але й селам та містам, що розташовані поблизу.
Результати проєкту вагомі: відбулося 23 виїзди такими населеними пунктами: до міст Боярка (чотири виїзди) та Васильків; по одному виїзду в села Білогородка, Бузова, Гурівщина, Дмитрівка, Забір’я, Личанка, Любимівка, Мила, Нове, Новосілки, Перевіз, Петрівське, Тарасівка, Шпитьки; двічі виїздили до с.Княжичі та тричі – в Малютянку. Загалом допомогою охоплено 350 осіб зі 111 сімей, що потребували особливої уваги спеціалістів, психологічної та соціальної допомоги.
Команда проєкту також зробила все можливе, щоб залучити до проєкту гуманітарну допомогу. Найбільш вразливі сім’ї одночасно з допомогою спеціалістів отримали продуктові набори та інші товари першої необхідності від Федерації фондів громад Польщі та Stowarzyszenie «Czajnia» за сприяння ГО «Альянс Добрих Справ» та БО «Фонд Боярської громади», а також подарунки для дітей від організації Care for Kids Now – Orphanage Foundation, які були підготовлені спільно з волонтеркою та благодійницею Оленою Шевченко. Суттєва гуманітарна допомога також була надана організацією з Польщі «TRATWA» для родин загиблих героїв.
Надзвичайно приємно було бачити в очах людей радість, вдячність та навіть деякий подив від отриманої уваги, фахової психологічної, юридичної та гуманітарної допомоги.

image_pdfimage_print