У Києво-Святошинському ЦСПР ведеться системна робота з профілактики насилля – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Вразливі категорії,  Діяльність,  Підтримка й турбота

У Києво-Святошинському ЦСПР ведеться системна робота з профілактики насилля

20 грудня 2017 року в Києво-Святошинській районній державній адміністрації відбувся семінар-тренінг на тему «Міжвідомча взаємодія суб’єктів соціальної роботи з випадками жорстокого поводження з дітьми або насильства в сім’ї».

Директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир виступила з доповіддю на тему «Соціально-психологічна допомога сім’ям, які потрапили в кризові ситуації». Ангеліна Миколаївна повідомила про значний відсоток клієнтів Центру, які потерпають від насильства в сім’ї.
Робота з такими клієнтами проводиться у формі індивідуальних психологічних та сімейних консультацій, індивідуальних та інформаційних робіт з психоемоційної підтримки та просвіти з основ сімейної психології.
Спеціалісти ЦСПР проводять заходи з профілактики жорстокого поводження з дітьми для освітян та батьківської громадськості. Лише за останні 2 місяці були проведені нарада-семінар голів батьківських комітетів навчальних закладів Києво-Святошинського району на тему «Шкільне цькування. Запобігання та подолання проблеми» (19 жовтня)  та практичний семінар для заступників директорів з виховної роботи шкіл Києво-Святошинського району «Комплексний підхід до вирішення проблеми шкільного цькування» (29 листопада).
Психологи та фахівці з соціальної роботи працюють над оптимізацією сімейних стосунків шляхом проведення групової роботи, сімейних масових заходів, сімейних вечорів, зустрічей та бесід.
Важливою складовою у боротьбі з насиллям у сім’ї є профілактика та подолання шкідливих залежностей, зокрема алкоголізму. В ЦСПР діє група «Анонімні алкоголіки» та група психоемоційної підтримки співзалежних родичів алкоголіків, надається допомога на етапі влаштування залежних до спеціалізованих центрів.
Особлива увага приділяється роботі з родинами учасників АТО, які входять до групи ризику через можливі психологічні порушення внаслідок участі в бойових діях.
У Центрі працює юрист, який надає консультації з правових питань, що виникають в ході вирішення проблем окремих сімей.
Інформаційно-аналітична служба ЦСПР розробляє та розповсюджує інформаційні та просвітницькі матеріали з теми сімейного насилля та шкільного булінгу.
Увага!
Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства 0800 500 335 (зі стаціонарного телефону) або 116 123 (з мобільного).

image_pdfimage_print