Туристично-патріотичний захід “Ми справжні козаки!” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діти та молодь,  Діяльність,  Робота з ветеранами,  Сімейне коло

Туристично-патріотичний захід “Ми справжні козаки!”

28 серпня 2021 року в Боярці відбувся туристично-патріотичний захід «Ми справжні козаки!» для родин ветеранів. Організатори заходу – Києво-Святошинський ЦСПР (директор – Ангеліна Лахтадир); громадська та політична діячка Олена Шевченко та Боярський туристичний клуб «Іскра» (керівник – Олександр Косяченко). Активну участь в організації та проведенні цього дійства взяли ветерани та волонтери. 

Це вже вчетверте Києво-Святошинський ЦСПР проводить туристично-пізнавальний захід для родин ветеранів. Але цього разу цей захід був особливий завдяки співпраці з громадською діячкою Оленою Шевченко та її командою однодумців. До туристичної, спортивної та навчальної було додано патріотичну складову, що зробило захід урочистим, святковим і неповторним. І це невипадково – адже туристично-патріотичний захід «Ми справжні козаки!» було присвячено 30-й річниці відродження Незалежності України. Фактично це було дуже вдале й органічне поєднання двох форматів – відпрацьованого спеціалістами ЦСПР туристично-пізнавального заходу і проєкту Олени Шевченко «Козацькі гуляння» (конкурс проєктів «БЗкошт: Спільнокошт земляків»).

Захід розпочався з пізнавальної туристичної мандрівки екскурсійною екостежкою.

Після традиційної ходи екостежкою учасники заходу прибули до мальовничого Йосипівського ставка, що розташований у боярському лісі.

На ставку на учасників чекала святкова частина. Присутні були налаштовані святково та патріотично, вміло поєднавши спортивний та національний одяг. Відбулося урочисте внесення прапору, присутні проспівали Гімн України, хвилиною мовчання вшанували полеглих під час російсько-української війни.

Від співорганізаторів виступили директорка ЦСПР Ангеліна Лахтадир та громадська діячка Олена Шевченко. Від Мінветеранів привітав присутніх радник Міністра у справах ветеранів Василь Павлов. Від ветеранів мав слово Герой України Роман Бабич. Усі говорили про любов до України, про те, що треба вивчати й цінувати історію держави, пам’ятати про тих, хто оберігає наш спокій, і про те, що наше щастя у дітях та їх посмішках.

Козацькі забави розпочалися бойовим гопаком від колективу «Шаблезубі» (керівник – Андрій Гамар).

Ведучим святкової частини та козацьких забав був Євген Бобровський.

Діти були в захваті. Особливо всім сподобалося перетягування канату.

Після козацьких забав настав час туристично-спортивної діяльності під керівництвом Олександра Косяченка (Боярський туристичний клуб “Іскра”) . Усі діти були поділені на 4 команди, які мали пройти спортивно-туристичні локації. Ветерани були кураторами дитячих команд і допомагали дітям організовано проходити локації. Крім того, ветерани працювали на всіх локаціях:
Стрільба з арбалета та лука – ветерани Сергій Пронякін, Юрій Романченко, Сергій Остапчук.

Спортивне орієнтування – ветеран Олексій Сільвестров.

Веслування на байдарках – спільно із керівником туристичного гуртка «Іскра» Олександром Косяченком з дітьми працював ветеран Андрій Басалай.

На локації «Медицина» працював ветеран Роман Бабич.

На локації «Кухня» Анатолію Кострубі допомагали куховарити ветерани Василь Євдокименко та Микола Остролуцький.

Катання на конях організували Наталія та Юрій Ігнатенки.

Захід для дітей неможливий без солодощів. Солодкі подарунки від Охоронної компанії «Кардинал» передала дітям ветеранів та волонетрів Олена Шевченко.

А заступниця міського голови Тетяна Кочко та начальниця управління соціального захисту населення Ольга Папаян вручили торти.

Учасники заходу їли куліш та рибну юшку від Анатолія Коструби, тішились смаколиками, не хотіли розходитись.

Дітям і батькам все дуже сподобалось. Організатори отримали багато щирих слів подяки: свіже чисте повітря, мальовничі краєвиди Йосипівського ставка, чітка організація, продумані й корисні активності для дітей, смачні куліш та риб’яча юшка, а головне – атмосфера патріотизму, взаємодопомоги, єднання ветеранів і громади у спільних зусиллях з національно-патріотичного виховання молоді, в спільній корисній діяльності.
Світлини заходу – від фотографині Наталії Дерій. Відеоз’йомку вели журналисти Медіагрупи «Патріот Донбасу».

До загальної уваги – відеорепортаж про патріотично-туристичний захід “Ми справжні козаки!” від Медіагрупи «Патріот Донбасу» .

Дивіться також відео про захід “Ми справжні козаки!” від Боярського інформаційного центру.

image_pdfimage_print