Сивина на скронях – мудрість у очах: до Міжнародного дня людей похилого віку. – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Люди похилого віку,  Підтримка й турбота

Сивина на скронях – мудрість у очах: до Міжнародного дня людей похилого віку.

7 жовтня 2019 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбувся неформальний дружній захід до Міжнародного дня людей похилого віку. На всіх, хто цього дня зібрався в привітному громадському просторі в ЦСПР, чекала неперевершена тепла атмосфера. Почесними й особливими гостями цього дня були багаторічні друзі Центру – членкині клубу «Затишок», учасниці Народного аматорського хору ветеранів війни та праці “Надія”, волонтерки, члени родин ветеранів, переселенки, представниці ветеранських організацій.
Присутніх привітала директор Центру Ангеліна Лахтадир, яка сказала багато теплих слів про присутніх. Адже все це люди активні, позитивні, талановиті, мудрі, добрі, з цікавими життєвими історіями.


Вітали людей поважного віку та дарували їм солодощі депутати Боярської міської ради Андрій Арчаков, що презентував традиційний великий торт, та Олександр Косяченко, який передав присутнім палкі привітання та солодощі. З привітальним словом також виступила підприємець Марія Мазуркевич.

Вишуканим музичним подарунком став виступ вихованки Боярської музичної школи Єлизавети Завадецької.

З великою цікавістю присутні передивилися презентацію, яка продемонструвала діяльність клубу “Затишок” на базі Києво-Святошинського ЦСПР. На світлинах були зображені виступи жінок у різних місцях, цікаві зустрічі, екскурсії, заняття спортом, волонтерська допомога учасникам АТО.
Окремо привітали матір захисника Галину Савченко, вручили їй квіти та згадали теплими словами всі родини ветеранів, ті важкі випробування, які лягли на їх плечі. Букет квітів також вручили найстаршій учасниці заходу Артюховій Діані Іванівні.

Цікавими і корисними були поради інструктора з фізкультури Наталії Гусейнової, як берегти своє здоров’я.
Учасником заходу була також бібліотекар Боярської міської бібліотеки для дорослих № 2 Валентина Музиченко. Вона була вражена патріотичним настроєм жінок, побажала їм здоров’я, активної участі у громадському житті, ознайомила з книгами сучасних українських авторів та запросила до бібліотеки.
Фахівець із соціальної роботи Олеся Шніп розказала про цікавий напрямок роботи Центру з людьми похилого віку – в’язання теплих пледів та подушкових наволочок для кімнати психологічного розвантаження.
Звучали пісні, вірші, гуморески, численні привітання і побажання, був солодкий стіл…
Всі присутні жінки пішли не з пустими руками – кожна отримала продуктові подарунки від ГО «Спілка учасників АТО Боярки» (голова – Ігор Міщенко) та ГО «Координаційний центр допомоги» (голова – Ольга Мотінова). Зі святковим настроєм і словами щирої подяки самовідданому колективу ЦСПР та директору Ангеліні Миколаївні Лахтадир всі розійшлися з приємною впевненістю на нові численні зустрічі на цьому ж місці.

image_pdfimage_print