Науковець Світлана Красинська зустрічалася з громадськими діячами Боярки – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Партнери, співпраця

Науковець Світлана Красинська зустрічалася з громадськими діячами Боярки

18 липня 2019 року дослідниця із США Світлана Красинська зустрілася з громадськими діячами міста Боярка в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення.
Світлана Красинська, українка за походженням, доктор філософії Університету Сан Дієго, вивчала особливості розвитку в Україні громадянського суспільства і є авторкою наукової праці «Коли стикаються правила та здоровий глузд: втілення, джерела та роль неформального громадянського суспільства в Україні».
Боярка, завдяки наявності в місті широкого спектру громадських рухів (як формальних, так і неформальних), стала одним із 14 міст України, що були предметом вивчення американської дослідниці.
Боярку представляли громадські діячі з числа як юридично оформлених, так і неформальних об’єднань Марія Кириленко, громадська діячка із 25-річним стажем (ГО «Центр розвитку громад») та Дмитро Жинігас (ГО «ВелоБоярка»), які водночас є членами Неформального незалежного Руху «Небайдужі боярчани» (НЕБО). Розмову також вели Ірина Левинська (Боярське історичне товариство) та Анна Тимченко (ГО «Затишна Боярка»).
Зустріч відбулася в ході підготовки Світланою Красинською мoнoграфiï за матеріалами дисертації для публікації Українським науковим інститутом Гарвардського університету .
Боярські активісти практично у тому ж складі (минулого разу був ще Ігор Коцар від ГО «Контактер») зустрічалися з американською дослідницею 3 роки тому, розказували про особливості неформальних активістських рухів, про різні форми втілення в життя громадських ініціатив, про складний шлях від неформальних об’єднань до юридично оформлених громадських організацій.
Метою цьогорічної зустрічі було дізнатися, що змiнилoся за oстаннi рoки у громадському житті Боярки. Отримана інформація буде використана в oстанньoму розділі монографії, що мiститиме рекoмендацiï для грантoдавцiв, закoнoтвoрцiв та грoмадянськoгo суспiльства.

image_pdfimage_print