Другий етап проєкту – опитування громади – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Проєкти

Другий етап проєкту – опитування громади

Силами ініціативної групи від боярської громади за проектом «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», що впроваджує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу було проведено опитування жителів міста Боярка. Опитування було проведено з метою підтвердження потреби боярської громади в громадському просторі та визначення пріоритетів щодо тематики заходів, які мали б наповнити цей простір та залучення конкретних цільових груп.
Було опитано 122 найактивніших члени громади з числа як можливих організаторів заходів, так і потенційних учасників – представників різних вікових та соціальних груп. Так, було опитано 65,5% жінок та 34,4 чоловіків. 41,8% членів громади, 50,8 батьків дітей підлітків та 27,9 % активістів, 9%ветеранів,6,6 %ВПО. За віковими категоріями: 15-25 років – 9,9 %; 26-45 – 62,3 %; 46-60 – 18 %; старші за 60 рр. – 9,8 %.
Щодо пріоритетності заходів, то найбільше голосів отримали напрямки:
 Виховання та змістовне дозвілля підлітків (103)
 Психологічна реабілітація (94)
 Інклюзія людей з інвалідністю у соціум (88)
 Змістовне дозвілля і профілактика бездоглядності дітей (88)
 Емоційна підтримка і профілактика депресивних станів у людей похилого віку (87)
Не набагато менше голосів отримали також такі напрямки:
 Підвищення соціальної активності та громадської свідомості (83)
 Саморозвиток і підвищення самооцінки (83)
 Подолання безробіття (81)
 Взаємо- і самодопомога (76)

image_pdfimage_print