Зустріч побратимів першої хвилі мобілізації. Боярка, ЦСПР. – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність

Зустріч побратимів першої хвилі мобілізації. Боярка, ЦСПР.

12896201_1115934705118963_1763620595_o26 березня 2016 року у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася зустріч учасників АТО першої хвилі мобілізації (бригади №№ 72, 3060 та батальйон «Айдар»). Серед присутніх були також представники місцевої влади,  соціальних служб та громади.

У цей теплий весняний день до Центру завітало близько двадцяти побратимів, які дружньо потискали один одному руки, раділи зустрічі, з цікавістю знайомилися з тими можливостями, які створила держава для їхньої реабілітації. Захід розпочала директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир, котра подякувала хлопцям за їх любов до Батьківщини та народу України, за те, що вони були першими, хто добровільно пішов на захист своєї рідної землі. Ангеліна Миколаївна наголосила на важливості таких зустрічей, представила гостей та працівників Центру. Заступник міського голови Валерій Шульга у своєму виступі підкреслив, що перший крок найважчий, подякував присутнім, які взяли на себе перший удар та    відповідальність за рідний край, набули неоціненного досвіду, який допоможе всім іншим. Він закликав звертатися по допомогу до Боярської міської ради, розповів, що у міському бюджеті  на допомогу учасникам АТО закладено 300 тисяч гривень.

12914835_1115934678452299_2003696763_o

Начальник військово-облікового бюро  м.Боярка Анатолій Стороженко у своєму виступі сказав, що учасники бойових дій першої мобілізації – це первоцвіти, взірець, на котрий мають рівнятися інші та  пообіцяв передати до краєзнавчого музею обліковий зошит добровольців – документальне свідоцтво героїзму і самопожертви боярчан. «Молився, молюся і буду молитися за кожного з вас», – сказав Анатолій Федорович.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих…

Настоятель храму Церкви Покрови Пресвятої Богородиці Дмитро Присяжний наголосив, що зустріч відбувається у день поминальної суботи, коли всі згадують загиблих побратимів: «Вони прилетять ангелами з небес,   щоб захистити нас, тому що є воїнство земне, – це ті, хто зараз боронять наш рідний край, а є воїнство небесне, яке невидимо захищає нашу землю…» Він благословив учасників АТО і гостей та подарував усім свячені ладанки-обереги.

12941074_1115935415118892_1127899650_o

Урочистий і радісний момент, щирі оплески та поздоровлення випали на долю боярчанина Юрія Лінкевича, якому вручили нагрудний знак учасника АТО.

12903694_1115932535119180_1304941365_o

Депутат та волонтер Любов Лавріненко розповіла про важливість волонтерської діяльності.

  Голова Боярського відокремленого підрозділу ГО «Учасники АТО Києво-Святошинського району» Сергій Вацко розповів про цю новостворену структуру,  в якій задіяно колишніх вояків. Завданням цього підрозділу охорона правопорядку в місті Боярка, і цілком реальною є перспектива, що з часом він переросте в муніципальну поліцію з відповідним матеріальним забезпеченням.

Потім відбулася екскурсія Центром та знайомство з послугами, які надають спеціалісти ЦСПР учасникам АТО. Фізичний реабілітолог Оксана Ткаченко показала хлопцям тренажерний зал, що діє абсолютно безкоштовно для учасників АТО та членів їх сімей. Вона закликала записуватися на масаж, котрий впливає позитивно не лише на фізичний, але й на психоемоційний стан людини. Молоді  люди мали змогу випробувати тренажери та відпочити у масажному кріслі. А заступник директора психолог Анна Яценко, керівник інформаційно-аналітичної служби Марія Кириленко та психолог Надія Величко розповіли хлопцям про психологічні та інформаційні послуги Центру. Усі бійці отримали цікаві та корисні інформаційні матеріали.

Неформальна частина зустрічі стала можливою завдяки благодійникам Андрію Арчакову, Вірі Тарлевій, Армену Хечібабяну, які виділили солодощі та фрукти для святкової зустрічі учасників АТО.

Під час дружнього чаювання представник громадської організації «Учасники АТО Києво-Святошинського району», член виконкому Боярської міської ради, волонтер Наталія Долгова вкрай зворушливо і з великою теплотою, як про рідних синів, розказала про кожного з присутніх воїнів, згадала про їх військові та мирні подвиги…

Виступили також представник ГО «Народна рада м.Боярка» Віктор Яровий  та соціальний працівник Києво-Святошинського районного центру соціальних служб Натілія Євніцька, яка надала учасникам АТО інформацію щодо отримання матеріальних виплат та оздоровлення.

Директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир подякувала хлопцям за те, що вони завітали, наголосила на важливості таких заходів, розказала про наступну зустріч воїнів першої хвилі мобілізації, яка відбудеться найближчої суботи.

image_pdfimage_print