Києво-Святошинський ЦСПР проводить заняття із профілактики шкільного цькування – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діти та молодь,  Діяльність

Києво-Святошинський ЦСПР проводить заняття із профілактики шкільного цькування

Києво-Святошинський Центр соціально-психологічної реабілітації населення в рамках системної співпраці з Києво-Святошинським районним відділом освіти проводить у школах Боярки заняття на згуртування та оптимізацію стосунків у класних колективах, метою яких є профілактика шкільного цькування. Ця тема, на жаль, дуже актуальна в Україні, про що свідчить нещодавне ухвалення Закону про булінг. Нагадуємо, що, згідно з інформацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), з булінгом у колі однолітків в Україні стикалися близько 67% дітей. Києво-Святошинський ЦСПР системно працює з профілактикою та подоланням психологічних наслідків булінгу вже третій рік.
У лютому 2019 року відбулася низка занять з вказаної тематики з учнями 3-6 класів Боярської ЗОШ №2.
Заняття зазвичай відбуваються в Центрі. Діти приходять у супроводі класного керівника. На школярів чекають різні види активностей, зокрема фізичні вправи, спрямовані на відновлення нейропсихологічного балансу, а також вправи на оптимізацію взаємодії та загальне згуртування колективу. Педагог у той саме час має можливість поспілкуватися з психологом, поставити питання щодо психологічної атмосфери в класі та зняти напругу в масажному кріслі.

image_pdfimage_print