Святкова зустріч в ЦСПР до Дня волонтера та Дня Збройних сил України – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Проєкти,  Соціальна активність

Святкова зустріч в ЦСПР до Дня волонтера та Дня Збройних сил України

6 грудня 2018 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася святкова зустріч до Міжнародного дня волонтера та до Дня Збройних сил України. Участь у заході взяли учасники АТО, волонтери, представники Боярської міської ради, громадські діячі та активісти. Захід відбувся за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Товариства Лева за проектом «Нам не байдуже-2».
На початку заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих ветеранів та волонтерів. З привітальним словом до присутніх звернулася директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир, котра зазначила, що не випадково були об’єднані ці дві знакові події – День волонтера та День Збройних сил України, оскільки волонтери та наші мужні воїни вже 5 років пліч-о-пліч ідуть разом до перемоги.
На присутніх чекала тепла програма. Співочий подарунок присутні отримали від Тетяни Калініченко, співачки, активної волонтерки, яка дарує свої пісні воїнам на Сході та діткам із дитячих будинків.
… Чи час лікує? Чи можна викреслити з пам’яті війну? Яким був шлях повернення до мирного життя? Що допомогло і хто допомагав реабілітуватись? – такі запитання працівники ЦСПР ставили ветеранам війни. Їх щирі відповіді лягли в основу двох зворушливих відеопроектів, що були представлені увазі присутніх…
Для бійців та волонтерів Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації отримав від Боярської міської ради настільні ігри (шахи, шашки, доміно, нарди). Їх передала Центру заступник міського голови Тетяна Кочкова.
Важко було б назвати імена всіх присутніх активних учасників волонтерського руху. Багато з них були учасниками Революції Гідності, нагороджені преміями, відзнаками «Волонтер України», орденами, грамотами, подяками на різних рівнях. Серед запрошених були військові капелани отець Дмитро Присяжний, отець Павло Найдьонов, отець Михайло Павлушинський, які несли і продовжують нести духовну службу, вислуховуючи сповіді, причащаючи воїнів, допомагаючи їм опанувати емоції і кожного разу вони везуть одяг, харчі та все необхідне.
Волонтерську громадську організацію «Координаційний Центр Допомоги» представляли Ольга Мотінова та Ігор Скочков, переселенці з Луганської області, активні учасники волонтерського руху в Україні. Так само переселенцем з Луганської області є Ігор Міщенко, голова громадської організації «Спілка учасників АТО Боярки», ветеран і активний волонтер. Подарунки для ветеранів і волонтерів цього дня дарували представники благодійного фонду «Місія добра України» Олена Седляр та Олексій Тараканов. Всі вони мали на святі подвійну роль – їх активно нагороджували, а вони зі свого боку також вручали подяки, а пам’ятні відзнаки та подарунки.
Подяки від Боярської міської ради та ЦСПР отримали волонтерки з хору «Надія», які багато років системно допомагають нашим воякам. Їх представляли на святі Антоніна Мартиненко, Таїсія Бондар, Ольга Інглятовська, Людмила Дудніченко.
Важко було розрізнити, де ветеран, а де волонтер. Адже присутні в залі учасники АТО допомагали і продовжують допомагати військовим та жителям Сходу, які постраждали від війни. Вони невтомно працювали ще з початку Майдану, потім воювали, а тепер знову продовжують свою волонтерську діяльність: виїжджають до лінії фронту, везуть захисникам найважливіше, а також допомагають жителям сірої зони одягом, книгами, продуктами. Дарують нашим мужнім воякам позитивний настрій, передають посилки від рідних, малюнки від діток.. Недосипають ночей, потрапляють до складних та небезпечних ситуацій, але ніколи не скаржаться, бо глибоко вірять у нашу загальну перемогу.
Дуже милим і зворушливим був танок від зовсім маленьких вихованців школи танців “Асгард”. Присутніх потішили своїм виконавським мистецтвом Анастасія та Дмитро Кулики, Лев Новіцький та Аріна Полубенко. Настуня та Дмитрик Кулики – теж волонтери. Вони змалечку разом зі своїми мамою, бабусею та прабабусею допомагали нашим військовим: передавали слова підтримки на фронт, малювали малюнки, клеїли аплікації, ліпили вареники та пиріжки, відвідували хлопців у госпіталі, брали участь у багатьох патріотичних заходах.Заключним символічним акордом прозвучали волонтерські пісні, які всі присутні заспівали під керівництвом фахівця ЦСПР Надії Могилевської.
Ми волонтери великої країни,
Нам не байдужа доля України.
У кожного з нас
З’явилось тепер
Це горде ім’я:
Я – волонтер

(Слова та музика – Лесі Горової)

Насамкінець на присутніх чекали подарунки, лотерея, вільне спілкування… Вкрай символічно, що цього святкового дня залу прикрашала виставка дитячого малюнку «Моє місто/село через 10 років», що відбувається в ЦСПР в ході стратегічного планування розвитку громад міста Боярка та навколишніх населених пунктів та в рамках конкурсу від Крамнички творчих ідей «Арті» та КП «Боярський інформаційний центр» за інформаційної підтримки Фейсбук-спільноти «Боярське земляцтво». Діти втілили в своїх малюнках найзаповітніші мрії й намалювали, що б вони хотіли бачити на своїй малій батьківщині – басейни і фонтани, красиві парки, дитячі майданчики, розкішні будинки культури, океанаріуми і контактні зоопарки… Життя продовжується, діти мріють і радіють життю. І все завдяки непереможному братству наших мужніх вояків і самовідданих волонтерів.

 

image_pdfimage_print