З Днем народження, Крилаті! – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Сімейне коло

З Днем народження, Крилаті!

Рівно рік тому клуб дружин учасників АТО «Крилаті» розпочав свою діяльність. 11 січня 2018 року в приміщенні ЦСПР зібралося 11 небайдужих людей. Назвали це зібрання «Експертною групою», яка й започаткувала Клуб. Обрали назву – «Крилаті», узгодили плани, визначили періодичність зібрань. Протягом року жінки збиралися щомісяця (12 засідань), крім цього, були окремі робочі зустрічі, спілкування за межами ЦСПР, виїзди, спільні заходи з ГО «Дружини України», участь у заходах ЦСПР.
Спочатку зустрічі носили переважно ресурсний характер, тобто служили психічному і фізичному відновленню дружин учасників АТО: майстер-класи з малювання, виготовлення свічок, розпису пряників, тренінг з самомасажу, гімнастичні заняття з евритмії, екскурсії до Бджільництва, Боярського краєзнавчого музею, на художні виставки, поїздка в Карпати тощо. Жінки дізналися про способи боротьби із стресом, методи релаксації, лікувальні секрети бджолиної сім’ї. Змогли випробувати на собі такі методики, як оздоровчо-релаксаційний сеанс біосугестії, роботу з метафоричними картами. Взяли активну участь у підготовці та святкуванні в ЦСПР Дня волонтера.
Формат засідань клубу щоразу розширювався: жінки розповідали про те, як минулося літо, про виїзди з демонстрацією фото. Корисними були зустрічі з дієтологом та спеціалістом із тілесних оздоровчих практик. Поступово все більшого значення набували взаємна підтримка та спілкування жінок між собою. Досить швидко Клуб набув усіх ознак групи самодопомоги, став безпечним простором, де можна поділитися як радісним, так і наболілим. Згодом дедалі частіше до жінок стали долучатися їхні чоловіки, а згодом і діти…
Кульмінацією цілого року роботи Клубу став проект «Подаруй дитині Різдво»: розробка програми, підбір костюмів, репетиції й саме колядування було реалізовано родинами учасників АТО без жодної сторонньої допомоги! Зібрані кошти дозволили придбати та вручити подарунки 15-м дітям з соціально вразливих сімей. Цей проект ознаменував нову еру в житті Клубу – участь у заходах клубу чоловіків та дітей, а також вихід до тих людей, які потребують їхньої підтримки.Але є й сумна нотка в святкуванні Дня народження клубу – на жаль, його полишила куратор від ЦСПР, фахівець із соціальної роботи Надія Могилевська, яка доклала багато зусиль до розвитку Клубу. Але це не завадить подальшій плідній діяльності жінок – їх крила зміцніли й готові до нових злетів.  

image_pdfimage_print