“Кольори життя”: виставка картин ветеранів та членів їхніх родин – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Сімейне коло

“Кольори життя”: виставка картин ветеранів та членів їхніх родин

17 жовтня 2020 р. в Боярському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття виставки картин ветеранів та членів їхніх родин «Кольори життя». Співорганізатор виставки – Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення. Виставка присвячена Дню захисника України. На ній представлено понад 60 картин, створених під час творчих майстер-класів у Києво-Святошинському ЦСПР.

З ветеранами та членами їхніх родин працювали художники-волонтери Анна Кшановська-Орлова, Олександр Лукінов, Наталія Павлушинська, Тетяна Саєнко та Ольга Колле. Організатором та координатором майстер-класів була психолог ЦСПР Ольга Доманіна, яка залучала художників, запрошувала ветеранів та членів їхніх родин, мотивувала їх, надихала на творчість, здійснювала психологічний супровід майстер-класів.

Директор Боярського краєзнавчого музею Галина Терпіловська на урочистому відкритті виставки зазначила, що це вперше в музеї відбувається подібна виставка і запросила принагідно оглянути експозицію, присвячену історії Революції Гідності та АТО/ООС.

Директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир привітала присутніх ветеранів з Днем захисника України, відзначила унікальність виставки, розповіла про реабілітаційний ефект творчих майстер-класів, які відбуваються в ЦСПР за програмою «Цілющі барви». І хоча картини створювали художники-аматори, в них передані їх настрій, почуття, думки… Саме тому кожна картина унікальна і неповторна.

Ангеліна Миколаївна привітала з Днем художника керівників творчих майстер-класів, подякувала їм за багаторічну волонтерську діяльність, за неоціненний внесок у роботу ЦСПР із соціально-психологічної реабілітації ветеранів та членів їхніх родин.

Художники-волонтери своєю чергою подякували ЦСПР за надану можливість реалізувати себе на волонтерській ниві і таким чином віддати шану захисникам України. Вони висловили готовність продовжувати проведення творчих занять і надалі.
Присутні на виставці ветерани, їх дружини та діти уважно розглядали виставлені картини, спілкувалися за чашкою чаю чи кави, фотографувалися біля своїх полотен .

Ветерани висловлювали подяку Києво-Святошинському центру соціально-психологічної реабілітації населення, директору Ангеліні Миколаївні Лахтадир, координатору програми Ользі Доманіній і кожному з художників-волонтерів. Вони наголошували, наскільки для них важливо відчувати увагу й турботу, мати можливість розслабитись, повністю розчинившись у творчому процесі.
Виставка картин ветеранів та членів їхніх родин «Кольори життя» триватиме до 6 листопада 2020 р.

image_pdfimage_print