Практичний семінар для соціальних працівників у Києво-Святошинському ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота,  Партнери, співпраця

Практичний семінар для соціальних працівників у Києво-Святошинському ЦСПР

6 листопада 2018 року у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбувся практичний семінар для соціальних працівників Києво-Святошинського територіального центру соціального обслуговування району «Соціальна робота з ВПО: відновлення енергетичного балансу». Захід відбувся за проектом «Нам не байдуже-2», що  фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках співпраці для розвитку та реалізується за сприяння Товариства Лева.
З привітальним словом виступила директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир, яка привітала учасників семінару з Днем працівника соціальної сфери України, який днями відсвяткували присутні.
Голова БФ “Єврейсько-українська соціальна ініціатива” Володимир Висоцький презентував дві брошури, вкрай актуальні в роботі соціальних працівників. Увазі присутніх були представлені «Запобігання падінням вдома: поради та рекомендації» та «Анкета-порадник для мінімізації падіння вдома», видані в рамках проекту зі сприяння здоровому довголіттю та підвищення доступності міських просторів, який здійснюється JUSI за підтримки World Jewish Relief. Ці інформаційні матеріали допоможуть у простий спосіб суттєво знизити ризики отримання літніми людьми травм у помешканні. Похилий вік зумовлює додаткові виклики для здоров`я та самостійності людини. Завдання суспільства – зробити процес старіння безпечним та комфортним.
Інтерактивний блок «Що нам необхідно для щастя» провела психолог Ганна Яценко. Всім сподобалася психологічна вправа «На яку іграшку я схожа?», під час якої ніби в ігровій формі можна було розкрити свої особливі риси характеру.

Бодинамічні вправи запропонувала психолог Оксана Коннорова. Майстер-клас «Візьми й подаруй тепло» (робота з гарячим воском) провела фахівець із соціальної роботи Надія Могилевська.За відгуками соціальних працівників, вони зрозуміли, що потрібно більше дбати про себе, приділяти собі час, практикувати масаж, майстер-класи, фізичні вправи.
Працівники територіального центру соціального обслуговування району – завжди бажані гості в Києво-Святошинському ЦСПР. Це самовіддані фахівці, які опікуються дуже складними категоріями громадян – одинокими, ВПО, сім’ями учасників АТО. Тому вкрай важливо запобігати їх емоційному вигоранню та нервовому виснаженню. Завдання психологів ЦСПР – підживлювати внутрішні ресурси соціальних працівників та вчити їх робити це самостійно.

image_pdfimage_print