Інформація щодо забезпечення інвалідів та учасників бойових дій АТО путівками на саноторно-курортне лікування – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  ЦСПР-інформ

Інформація щодо забезпечення інвалідів та учасників бойових дій АТО путівками на саноторно-курортне лікування

Управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА доводить до Вашого відома, що набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції».

Для одержання путівки інваліди війни та учасники бойових дій з числа учасників АТО повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Інваліди війни та учасники бойових дій з числа учасників АТО, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції забезпечуються за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА забезпечує осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до цього Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:

1. учасників бойових дій – щороку строком на 18-21 день;

2. інвалідів війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;

3. інвалідів із захворюваннями нервової системи  та з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку – відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.

 Для взяття на облік особа чи її законний представник подає:

–         заяву,

–         медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о,

–         копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни,

–   документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

image_pdfimage_print