Боярська група “Анонімних Алкоголіків” вітала Києво-Святошинський ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність,  Новини колективу,  Підтримка й турбота

Боярська група “Анонімних Алкоголіків” вітала Києво-Святошинський ЦСПР

5 жовтня 2020 року відбулося святкове відкрите засідання групи взаємодопомоги «Анонімні Алкоголіки», присвячене 20-річчю Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення (ЦСПР, Боярка). Група АА вже п’ятий рік працює на базі Центру. Щомісяця відбуваються відкриті засідання групи, на які можуть завітати всі охочі.

Цього святкового дня зібралися постійні члени Боярської групи АА, фахівці ЦСПР, наставники з Києва, які допомагали створювати групу, а також ті, кого цікавить робота АА в Боярці. Завітав на зустріч також настоятель Свято-Покровської парафії Православної церкви України, військовий капелан Димитрій Присяжний. Учасників зустрічі привітала директор Центру Ангеліна Миколаївна Лахтадир, яка свого часу ініціювала створення АА в Боярці та пройшла для цього відповідне навчання.

Київські гості розповіли про створення товариства «Анонімні алкоголіки», про успіхи цієї міжнародної спільноти у всьому світі, Україні, Боярці… Зустріч відбувалася в традиційній формі 12 кроків і була присвячена позитивному впливу АА. Присутні говорили про щасливі моменти зцілення, про радість, яка тепер не покидає їхні родини, про великі плани на майбутнє.
Найзворушливіша частина зустрічі – це були вітання Центру з нагоди 20-річчя з дня заснування, теплі слова й побажання. Трохи прямої мови:
«Завдяки Боярській групі та цьому Центру я здобула нове щасливе життя. Дякую, що ви є і підтримуєте нас».
«Нам дуже важливо, щоб поряд із нами були друзі, які відчувають наші потреби серцем, допомагають і підтримують. І саме в вас ми знайшли справжніх друзів, які завжди зустрічають нас із посмішкою».
«Відчуваємо любов і тепло колективу Центру. Ви віддаєте своє серце, свої сили, своє життя іншим, а це вища місія людини».
«Мета нашої діяльності – нести послання тим, хто ще не одужав. Я також докладаю всіх зусиль, щоб віддавати, допомагати, підставляти плече, жити без егоїзму. Допомагаючи іншим, ми допомагаємо собі».
«У Центрі настільки комфортна позитивна атмосфера, що часом не хочеться іти додому».
«Енергетика Боярської групи – це справжня «анестезія», яка тамує біль»
«У групі панує тепла домашня атмосфера, завжди присутні гумор, радість, щасливі обличчя, підтримка, взаємодопомога».
«Дякую учасникам Боярської групи, дякую Центру, в якому працюють сильні духом, добрі хороші люди, зі світлою душею»…
Потім був чай, бутерброди, солодощі, вільне спілкування. Присутні ділилися досвідом, роздавали інформаційні матеріали.
На святковому зібранні АА були присутні психологи ЦСПР. Для них дуже корисним є спілкування з тими, хто завдяки роботі в групі став на шлях допомоги іншим. Своєю чергою психологи пропонували свою допомогу в разі необхідності.

На прощання частина присутніх зробила групове фото.

Боярська група АА відкрита для всіх охочих щопонеділка та щосереди, о 19.00. Зустрічі відбуваються у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення – на безпечній території, де панує атмосфера затишку, підтримки й повної конфіденційності. Кожне перше засідання місяця – відкрите для всіх бажаючих, зокрема для родичів і друзів алкозалежних.

image_pdfimage_print