Семінар центрів СПР у смт.Бородянка – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

Семінар центрів СПР у смт.Бородянка

111 березня 2016 року в смт.Бородянка відбувся семінар «Соціально-психологічні аспекти діяльності Центрів СПР з учасниками АТО та їхніми родинами». Від Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення участь у семінарі взяли директор Центру Ангеліна Лахтадир, заступник з методичних питань Ганна Яценко, керівник інформаційно-аналітичної служби Марія Кириленко. Інші Центри представляли їх директори Людмила Бойко (Бородянський ЦСПР), Галина Бабич (Іванківський ЦСПР), Сергій Вигівський (Коростенський ЦСПР) та заступник директора СПЦ м. Славутич к. п. н. Юрій Акименко. Також були присутні заступники з методичних питань, практичні психологи, керівники інформаційно-аналітичних служб, інші фахівці.

2
Захід відбувся у Бородянському Центрі соціально-психологічної реабілітації. Державну службу на семінарі представляли головний спеціаліст відділу соціальної, професійної адаптації та психологічної реабілітації Юлія Мазур, головний спеціаліст відділу меморіальної роботи та міжнародних питань Олег Савчук та головний спеціаліст планово-фінансового відділу Олена Апаракіна. Представник Держслужби Юлія Мазур позитивно оцінила роботу центрів у 2015 році та окреслила стратегічні й тактичні завдання, що стоять наразі перед нашими службами. Особливу увагу було приділено систематизації напрацювань центрів СПР з метою подальшого поширення досвіду. Зокрема, присутні обговорили підготовку й видання методичного посібника з питань комплексної соціально-психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх родин.

3
Представники Центрів у своїх презентаціях розкрили найбільш успішні напрямки своєї роботи з цільовими категоріями. Так, Людмила Шелест, заступник директора Іванківського ЦСПР, розповіла про мережу співпраці в наданні допомоги учасникам АТО та їх родинам. Людмила Пінська, заступник директора Коростенського ЦСПР, зупинилася на особливостях надання психологічної допомоги учасникам АТО безпосередньо у бригадах та військових частинах. Ганна Яценко, заступник директора Києво-Святошинського ЦСПР, висвітлила тему комплексної допомоги жінкам з сімей учасників АТО. Алла Крохіна, практичний психолог СПЦ м. Славутич, поділилася з колегами власним досвідом психологічної реабілітації учасників бойових дій в умовах санаторно-курортних закладів. А заступник директора Бородянського Центру СПР Тетяна Сошко розказала про діяльність мобільної психологічної служби. Всі ці презентації в перспективі мають стати розділами методичного посібника. Наступна зустріч намічена на травень 2016 у Коростенському центрі СПР.

image_pdfimage_print