Презентація клубу «Позитив» для дітей ветеранів – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діти та молодь,  Діяльність,  Клуб "Позитив",  Робота з ветеранами,  Сімейне коло

Презентація клубу «Позитив» для дітей ветеранів

2 вересня 2020 року відбулася серія міні-тренінгів для підлітків з сімей ветеранів в рамках заходів до початку навчального року у співпраці з Боярською міською радою. Працювала з підлітками психолог ЦСПР Оксана Слєпова.

Спочатку школярі знайомились у парах, після чого представляли один одного всій групі. Оксана презентувала підліткам молодіжний клуб «Позитив», розказала про його багаторічну історію: спочатку відбувалися звичайні тренінгові заняття для підлітків, потім молоді люди почали товаришувати, їм хотілося більше часу проводити разом, відвідувати цікаві місця, робити спільні проекти тощо… Підлітки заповнили анкети, в яких вони відмітили теми занять, які їх цікавлять найбільше.

Виявилось, що найбільше підлітків цікавлять такі теми: «Вибір професії»; «Стосунки з батьками»; «Стосунки з однолітками»; «Конфлікти й способи їх вирішення»; «Любов та дружба»; «Він та вона». Із заходів їх найбільше зацікавили тренінгові заняття; зустрічі з цікавими людьми; вільне спілкування; екскурсії до театру та кіно; спортивні змагання; різні ігри та туристичні походи. Були і запити на індивідуальну роботу з психологом (від дітей, батьки яких нещодавно розлучилися). З-поміж запропонованих майстер-класів найбільше зацікавили такі: виготовлення листівок, свічок, розмальовка гільз, оригамі, малювання акрилом, різні техніки малювання. Підлітки запропонували і майстер-класи, яких не було у переліку.

Відгуки: «Дуже сподобалося заняття, зацікавився клубом «Позитив» і хочу його відвідувати». «Я тут вперше, хочу і надалі сюди ходити»; «Тут цікаво, є про що подумати»; «Мені сподобалося, що мене тут слухають і що психологу цікава моя думка»; «Я замислилася, ким хочу бути»; «Мені сподобалося розказувати про себе, ставити питання іншим дітям, хочу приходити сюди ще»… “

image_pdfimage_print