Релакс-субота для ветеранів та членів їхніх сімей – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Сімейне коло

Релакс-субота для ветеранів та членів їхніх сімей

У суботу 22 серпня 2020 року в Києво-Святошинському ЦСПР відбувся цікавий і корисний Релакс-вихідний для ветеранів та членів їхніх сімей. Організатор та модератор заходу – психолог ЦСПР Ольга Доманіна.
Спершу був майстер-клас з Флюїд арту від волонтера та друга ЦСПР, художниці Анни Кшановської. Флюїд арт (Fluid art) – це новий вид абстрактного живопису, за якого фарба розтікається по полотну і створює неочікувані форми й фантастичні поєднання кольорів. Заняття з Флюїд арту мають потужний реабілітаційний та артотерапевтичний ефект. Ця техніка малювання не потребує особливих навичок чи спеціальної підготовки. Вона дозволяє дати волю своїй інтуїції та натхненню, повністю зануритись у процес творення неповторних картин. Можна вільно експериментувати з поєднанням кольорів та візерунків, відтворювати на полотні своє бачення світу, глибинні переживання та приховані емоції. Заняття пройшло дуже вдало. Всі захоплено змішували фарби, виливали їх на полотна, розганяли трубочками та феном… До проведення майстер-класу долучився один із ветеранів, психолог за фахом – Іван Крушельницький, що має  досвід  подібних  заходів.

Потім у теплій невимушеній атмосфері присутні душевно відсвяткували день народження одного з присутніх ветеранів. Відбулося загальне знайомство, налагодження контактів,  неформальне спілкування.

На присутніх  чекало знайомство з тренажерами Вінг Чунь від  ветерана Михайла Павловського,  який провів презентаційне заняття з Вінг Чунь Кунг Фу сан ші та  повідомив  про  відновлення  регулярних  занять  з вересня. Всі охочі також мали змогу пограти в настільний теніс та насолодитися масажним кріслом.  Субота видалася насиченою і драйвовою. Саме такого роду відпочинок дарує релаксацію, сповнює позитивом, енергією та наснагою до нових звершень.

image_pdfimage_print