Спеціалісти ЦСПР беруть участь у дослідженні Інституту психології ім.Г.С.Костюка – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність,  Партнери, співпраця

Спеціалісти ЦСПР беруть участь у дослідженні Інституту психології ім.Г.С.Костюка

Спеціалісти Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення беруть активну участь в опитуванні, яке спрямоване на дослідження особливостей прояву вторинного травматичного стресу (ВТС) у дружин ветеранів війни.
Опитування відбувається в ході співпраці з лабораторією консультативної психології та психотерапії Інституту психології імені Г.С.Костюка Національної академії педагогічних наук України. Психологи ЦСПР беруть участь в експериментальних дослідженнях, спрямованих на з’ясування особливостей психоемоційного стану ветеранів АТО/ООС та членів їх сімей. Метою таких досліджень є розробка технології психотерапевтичної допомоги даній категорії громадян у межах наукової теми дослідження лабораторії «Технології психотерапевтичної допомоги постраждалим у подоланні проявів посттравматичного стресового розладу».
На даному етапі спільна робота спрямована на дослідження особливостей прояву вторинного травматичного стресу (ВТС) у дружин ветеранів війни. Проводиться опитування жінок за спеціально розробленою методикою. Результати дослідження будуть враховуватися на етапі розбудови стратегії психотерапевтичної допомоги дружинам ветеранів з метою профілактики та подолання можливих наслідків ВТС у жінок.

image_pdfimage_print