Успішна діяльність молодіжного клубу “Позитив” у Боярці – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діти та молодь,  Діяльність,  Сімейне коло

Успішна діяльність молодіжного клубу “Позитив” у Боярці

У квітні-червні 2020 року успішно, весело й драйвово діяв молодіжний клуб «Позитив» під керівництвом психолога ЦСПР Оксани Слєпової. На заваді не став і карантин – виявилось, що підлітки залюбки збираються та спілкуються через Zoom. У формі інтернет-конференцій були проведені численні зустрічі: заняття на знайомство; визначення емоційного стану з використанням проєктивної методики відомого британського психолога Піпа Вілсона; тренінги з комунікативної компетентності; флешмоб проти насилля над дітьми до Дня сім’ї; участь у флешмобі, присвяченому ставленню до особливих діток; фоточелендж до Дня вишиванки; зустрічі з підготовки відео вітання до Дня матері та до Дня медичного працівника. Дитячі ініціативи мали в соціальних мережах значний резонанс: до флешмобів та фоточеленджів долучилися члени сімей ветеранів, лікарі, консул Польщі в Україні, представники шоу-бізнесу.Клубна група наразі нараховує 25 підлітків з сімей ветеранів. А в ролі старших наставників виступають «позитивівці» інших років – адже клуб «Позитив» діє вже понад 15 років.
Коли умови карантину пом’якшились, з’явилась можливість збиратися в реалі – групами до 10 осіб, здебільшого на свіжому повітрі. Тренінги на природі – це для молоді особливе задоволення: вони були щасливі поспілкуватися вживу і ближче познайомитись. Все почалося з самопрезентації — навчання яскраво і цікаво представити себе іншим людям.

Підлітки дізналися, що для створення першого враження іноді достатньо 30 секунд, а 55% успіху залежить від мови тіла, жестів, зовнішнього вигляду, 38% — від голосу (тембру та інтонації) і лише 7% — від слів. Підлітки також взяли участь у тренінгах «Хто я», «Вербальне та невербальне спілкування», «Плітки», «Мої майбутні перспективи», «Я очима інших людей». Всім дуже сподобалися психологічні вправи, етюди та ігри на підвищення самооцінки, поліпшення емоційного самопочуття.
Позитивівці також долучилися до програми Києво-Святошинського ЦСПР «Канікули з користю», яка робить канікули дітей ветеранів цікавими, корисними, насиченими та яскравими. Підлітки із захватом взяли участь у хокейному матчі на траві, у турнірі з морського більярду, комунікативному тренінгу. Захопливим вийшов майстер-клас з петриківського розпису (майстриня – Галина Морозова). Діти мали змогу долучитися до чарівного світу народного мистецтва, навчилися базових навичок виконання декоративних елементів. Такі майстер-класи дарують нові вміння, розвивають естетичний смак, спонукають до творчого зростання.
Цікавими й корисними були також заняття, які відбувалися в Соляній кімнаті. Це було поєднання корисних занять з оздоровчим ефектом – адже сеанси в Соляній кімнаті зміцнюють імунітет, захищають від застуд та вірусів. Соляна кімната облаштована зручними шезлонгами, комфорт та приємна атмосфера сприяють якісному психоемоційному розвантаженню. Можливість дітям ветеранів безкоштовно збиратися у соляній кімнаті подарувала її власниця Ольга Швидка.

image_pdfimage_print