На базі ЦСПР буде реалізовано проєкт Боярської громади “Ветерани в громаді” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність

На базі ЦСПР буде реалізовано проєкт Боярської громади “Ветерани в громаді”

Боярська громада виграла проєкт «Ветерани в громаді» (2020-2021 рр.), що буде реалізовано у рамках проєкту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», що впроваджує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Проєкт буде реалізовано на базі Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення. Директор Центру Ангеліна Миколаївна Лахтадир є головою ініціативної групи від Боярської громади та керівником проєкту.

Докладніше: Проєктом «Ветерани в громаді» передбачена системна діяльність із залучення до різних видів активностей ветеранів та членів їхніх сімей спільно з представниками громади.
Буде проведено низку заходів, у яких ветерани робитимуть щось значуще для громади або разом із громадою: проводити майстер-класи, організовувати спортивні турніри, проводити оздоровчі заняття та походи з дітьми й підлітками.
За проєктом ветерани відіграватимуть роль активних значущих членів громади, що мають досвід та уміння, якими вони можуть поділитися. Вони діятимуть спільно з місцевими активістами, опікуватимуться дітьми та підлітками. Відбуватиметься інтеграція ветеранів та членів їх родин до громади

Завдання проєкту:

  1. Сприяти формуванню образу ветерана як активного члена громади.
  2. Покращити імідж ветерана серед дітей, підлітків, молоді та в громаді загалом.
  3. Інтегрувати ветеранів та їх сім’ї до громади шляхом залучення до організації та проведення заходів для інших членів громади.
  4. Залучити до більшої активності сім’ї ветеранів з маленькими дітьми, створити умови для отримання ними соціально-психологічної допомоги та участі в соціально значущих заходах.
  5. Налагодити взаємодію ветеранів та активістського середовища.
  6. Залучити ветеранів до участі в спортивних та оздоровчих активностях разом з іншими членами громади.
  7. Об’єднати в єдиній партнерській спільноті ветеранів, активістів, членів громадських організацій та представників державних органів, що опікуються ветеранами.
  8. Висвітлити на інтернет-ресурсах та в соціальних мережах хід реалізації проєкту та роль ветеранів у громаді.

За проєктом “Ветеран у громаді” вже відбуваються придбання обладнання та підготовчі роботи з облаштування кімнати психофізичного розвантаження,  ігрової кімнати та зони дружніх чаювань.

Нагадуємо, що це вже другий проєкт, який реалізується на базі ЦСПР за підтримки МОМ та ЄС. Попередній проєкт «Громадський простір» було реалізовано у 2019-2020 рр.

image_pdfimage_print