YMCA Боярка-ЦСПР: Становлення миру. Жіночий погляд – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Вразливі категорії,  Діяльність,  Підтримка й турбота,  Партнери, співпраця

YMCA Боярка-ЦСПР: Становлення миру. Жіночий погляд

10 лютого 2018 року в Києво-Святошинському ЦСПР за підтримки організації SIDA відбувся міжнародний форум «Становлення миру. Жіночий погляд», організатором якого стала молодіжна організація «YMCA Боярка» (президент – Вікторія Трофімова). Співорганізатором виступив Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення (директор – Ангеліна Лахтадир).
Мета заходу – створити вільну та комфортну платформу для спілкування жінок між собою, надати їм можливість обговорити, як ефективно використати спільну енергію задля становлення миру у громадах, країні, світі.
Серед учасниць форуму були голова правління Міжнародної ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» Тетяна Коцеба; представниця культурного центру “Сан” Міюкі Цудзуки (Японія) та директор цього Центру Анатолій Кікін; волонтерка Корпусу Миру Кейтлін Лерч (США); представниці Національного офісу YMCA України Тетяна Котнєва та Інна Тарасюк; заступниця головного редактора газети “Справи сімейні” Людмила Грабовенко. Були присутні також дружини учасників АТО, членкині громадських організацій Боярки, волонтерки та активістки.
Учасниці заходу познайомилися між собою, поділилися власним досвідом та прикладами з життя, які надихають та мотивують до активної діяльності. Проаналізували свої внутрішні ресурси за допомогою метафоричних карт.
Становлення миру – це тривалий процес, який починається не на момент завершення війни, а набагато раніше і продовжується ще довгий час після підписання мирної угоди. Прагнучи миру, необхідно робити все можливе для його становлення, в тому числі, активізувати потенціал жінок. І це не просто слова. Президент молодіжної громадської ораганізації «YMCA Боярка» Вікторія Трофімова наголосила, що жінки на практиці довели свій позитивний вплив на миротворчі процеси, і чим більше у жінок можливостей для реалізації свого потенціалу в суспільстві, тим менша ймовірність того, що держава розпочне війну проти іншої країни.
Директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир підкреслила, що не випадково захід, присвячений миротворчим процесам, відбувається у Центрі реабілітації, основним напрямком діяльності якого є допомога людям, які постраждали від війни. І спеціалістів Центру, і їх клієнтів об’єднує спільне прагнення миру, але мир не прийде сам, його потрібно розбудовувати і плекати.
Учасниці заходу з України, Білорусі, Японії та США продемонстрували презентації про видатних жінок, які склали славу цих країн та стали прикладом для наслідування.
У контексті культурного обміну в рамках заходу було проведено два майстер-класи:

Майстер-клас із мистецтва японської каліграфії (Міюкі Цудзуки, культурний центр «Сан», Японія).

А також майстер-клас із виготовлення нашої рідної ляльки-мотанки (Ольга Красота, ЦСПР, Україна).


І насамкінець відбувся розіграш лотереї від ГО «YMCA Боярка».
За відгуками жінок, все, що відбулося під час заходу, надихатиме їх на активну діяльність на світлому миротворчому шляху. Платформу для спілкування жінок створено, намічено плани наступних зустрічей, зокрема, з номінантками відзнаки «Жінка року».

image_pdfimage_print