Добіг кінця проект “Повір у добро” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Добіг кінця проект “Повір у добро”

4 лютого 2018 року добіг кінця проект ГО «Повір у добро», який з 17 листопада 2017 року по 04 лютого 2018 року було реалізовано силами ГО «Рада волонтерів» спільно із салоном краси «4 сезона». Керівник проекту – Олена Суслова. Мета проекту – безкоштовне навчання жінок із сімей учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, багатодітних тощо перукарської справи та нігтьової естетики.
Ось що розповідає керівник проекту Альона Суслова: «Ідея проекту “Повір у добро” народилася тоді, коли мені захотілося поділитися своїми навичками з іншими. Я очолюю організацію «Рада волонтерів», яка останні роки допомагала атовцям. Але так само дуже хотілося допомогти їхнім дружинам, донькам. Успішній реалізації проекту посприяв Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення, адже саме до цієї організації звертаються по допомогу ті, хто найбільше її потребує. Спеціалісти ЦСПР надали допомогу на етапі формування груп, тож на першу презентацію проекту прийшли близько 20 жінок. Після вивчення заповнених ними анкет, ми поділили дівчат на групи майстрів перукарського мистецтва та нігтьової естетики.
Група перукарів щонеділі збиралася в ЦСПР. А майбутні майстрині нігтьової естетики проходили навчання в салоні краси “4 сезони”, власницею якого є Альона Суслова. Обидві групи користувалися матеріалами та інструментами салону. Всі учасниці проекту виявили високу зацікавленість, наполегливість та сумлінність, тож на іспитах показали високі результати і отримали заслужені сертифікати. Усім бажаючим була запропонована робота за набутою спеціальністю в салоні краси “4 сезони”.
Майстерність учасниць проектів на іспитах оцінювало незалежне журі, до складу якого увійшла й директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир. Більше того, Ангеліна Миколаївна «за сумісництвом» була також моделлю для створення зачіски. Члени журі оцінювало перукарок за такими критеріями: комунікабельність, швидкість роботи, естетика зачіски. Після отримання сертифікатів учасниці проекту емоційно дякували за позитивні емоції, здобуті навички та нових вірних подруг. Дівчата висловили подяку особисто Альоні Сусловій за прекрасний проект, небайдужість і турботу, а Києво-Святошинському ЦСПР – за допомогу в організації, надане приміщення, створені комфортні умови для навчання.

image_pdfimage_print