Батьки Києво-Святошинського району говорили про шкільне цькування – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Вразливі категорії,  Діяльність

Батьки Києво-Святошинського району говорили про шкільне цькування

19 жовтня 2017 року в Києво-Святошинському ЦСПР відбулася нарада-семінар голів батьківських комітетів навчальних закладів Києво-Святошинського району на тему «Шкільне цькування. Запобігання та подолання проблеми».
Із вступним словом виступила методист районного методичного центру відділу освіти Тетяна Василівна Гончарук, яка наголосила на важливості батьківських комітетів, нагадала, що діяльність цих батьківських громадських організацій регламентується постановою Кабінету Міністрів України N 778 від 27 серпня 2010 р. З поточних питань виступив голова районної асоціації батьків школярів Мироненко А.О., який зокрема подякував батькам за виховання дітей, висловив прохання за будь-якої конфліктної ситуації всі спірні питання вирішувати спільно з учителями.Своєрідним знайомством із темою шкільного цькування, або булінгу став виступ директора ЦСПР Ангеліни Лахтадир. Ангеліна Миколаївна наголосила, що з початком війни на сході України проблема насильства набула особливої актуальності. У суспільстві збільшився рівень напруги та агресії, не перший рік триває стресова ситуація, яку важко переживають не лише дорослі, але й діти. І саме авторитет батьків може стати на заваді цього ганебного явища, яке, на жаль, розповсюджене по всьому світі. Будь-яку проблему можна подолати, якщо задіяти класичний трикутник «діти – вчителі – батьки». Коли від цькування страждає одна дитина в класі, то це біда не школяра, а всього класу. А коли таких випадків багато, це свідчить про нездорову атмосферу в усій школі.
Психолог ЦСПР Ганна Яценко провела інтерактивний блок «Цькування в дитячих колективах». Під час жвавого спілкування батьки обговорили, в чому полягає шкільне цькування, як можна йому запобігти, як реагувати на типові ситуації. Як з’ясувалося, батьків тривожать такі форми шкільного булінгу, як нецензурна лайка в школі, обзивання, бійки. Вони обговорили, наскільки важливо виявляти дітей-агресорів і направляти їх енергію та лідерські амбіції у конструктивному руслі, давати змогу проявити себе у добрих справах.Психолог ЦСПР Наталія Жанталай провела психологічний блок «Як запобігти цькуванню», показала презентацію та цікаві відеоматеріали. Психолог ЦСПР Надія Величко показала, як можна оптимізувати сімейні стосунки. Ця частина семінару була більш практичною, містила цікаві вправи в парах.Голови батьківських комітетів навчальних закладів району у своїх відгуках відмітили надзвичайну важливість та актуальність теми шкільного цькування, необхідність обговорювати цю тему не лише з батьками та вчителями, але й з дітьми.

 

image_pdfimage_print