Організаційні та психологічні аспекти роботи з учасниками АТО та їх сім’ями. Сучасні підходи та техніки – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

Організаційні та психологічні аспекти роботи з учасниками АТО та їх сім’ями. Сучасні підходи та техніки

00

17 грудня 2016 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбувся практичний семінар на тему: “Організаційні та психологічні аспекти роботи з учасниками АТО та їх сім’ями. Сучасні підходи та техніки”.  Семінар провели психологи Ганна Громова та Ольга Семенова.  Учасниками семінару були психологи та соціальні педагоги Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення та соціальні працівники Києво-Святошинського центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді.

Це була перша із запланованих зустрічей. Такі семінарі дозволяють поділитися досвідом та знаннями задля роботи із учасниками АТО та їхніми сім’ями, а також незахищеними верствами населення.

На зустрічі були розглянути актуальні питання з якими зустрічаються співробітники центру кожен день: велика недовіра людей до послуг психологів, яка склалася історично та як й інші стереотипи вельми помилкова; відсутність знання у мешканців усіх можливостей та користі, яку вони можуть отримати від відвідування Центру; практичні нюансі роботи із учасниками АТО та їхніми сім’ями.

Отож, відповіді та структура матеріалів таким чином розподілилися навколо двох тем. Перша – як, якими діями та інструментами можна вести просвітницьку роботу серед мешканців Києво-Святошинського району, щоб як можна більша їх кількість взнала про те, як багато цікавих заходів, кружків та лекцій пропонує ЦСПР своєї громаді.

Друга тема – різні методики, тести й шляхи надання психологічної підтримки учасникам АТО і їх сім’ям. Як будувати першу зустріч, на що потрібно звертати увагу, як відповідати, якими мають буди слова підтримки, а якими – ніколи. Про це, та багато інше, пройшла ця зустріч та обмін досвідом.

Звичайно, зробили вправу для відновлення сил. Бо, приділяти увагу собі, своєму емоційному стану та здоров’ю – це та непорушна умова для співробітників Центру, при якої стає можливою плідна й якісна робота із людьми.

Продовження схожих зустрічей задля підвищення кваліфікації співробітників Центру, та як наслідок, покращення психо-емоційного стану мешканців Києво-Святошинського району заплановано на весту 2017 року.

Докладніше про ведучих:

Ганна Громова, гіпнотерапевт, коуч (IAGC), психолог, тренер із досвідом роботи понад 8 років. Ведуча авторських навчальних курсів «Єріксон+», «Гіпнотична мова для психологів», семінарів та тренінгів із розвитку комунікаційних навичок. Спеціалізація у психологічному консультуванні: психосоматичні проблеми, міжособистісні відносини, фобії та панічні атаки, робота із травматичним досвідом.

Семенова Ольга – психолог, системний терапевт, тренер з досвідом терапевничної роботи більше 5 років. Спеціалізація: робота з травмою, психосоматичні  проблеми, питання сексуальної орієнтації та ідентичності. Консультує дорослих з числа вразливих категорій: учасники АТО, члени їх сімей, переселенці, жертви домашнього насильства та торгівлі людьми.

Ольга та Ганна також ведуть терапевтичну групу “Розмови про здоров’я” в м.Києві.

image_pdfimage_print