Змістовне дозвілля для дітей – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Вразливі категорії,  Діяльність

Змістовне дозвілля для дітей

1Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення традиційно переймається змістовним дозвіллям дітей у канікулярний період. Слідкуйте за сайтом «Анонс»  і ви не пропустите цікаві майстер-класи, корисні гуртки, ігри, що відбуватимуться на базі ЦСПР упродовж літа. Так, приміром, щопонеділка діятиме гурток здорового дозвілля (13.00), щочетверга – Психологічні вечорниці (18.30) і це лише початок складання літнього розкладу заходів для дітей, підлітків та дорослих.

2

15 червня 2016 року в Києво-Святошинському ЦСПР  зібралися діти вимушених переселенців, які вчилися  малювати на воді за допомогою унікального методу ебру. Це особлива графічна техніка створення художнього витвору за один прийом, коли з поверхні води на папір переноситься  відбиток чарівної фантастичної картини. Щоб це стало можливим, на поверхню води шар за шаром додаються спеціальні натуральні фарби, які створюють унікальний казковий візерунок.

3

Цей надзвичайно цікавий майстер-клас став можливим завдяки благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Волонтерська допомога» (президент – Святослав Янко), яка в партнерстві з німецьким благодійним фондом «ChildFund Deutschland»  реалізує проект «Соціальна адаптація дітей внутрішньо переселених осіб» (координатор проекту – Лариса Безуглова).  Діти вчилися висловлювати свої почуття засобами арт-терапії за допомогою родини митців Юлії та Наталії Павлусь (Юлія є одним з чотирьох майстрів з цієї техніки в Україні). А ось аналізувати витвори цього оригінального мистецтва та  «читати» висловлені почуття допомагала психолог Люмила Мицик, яка провела також заняття з  використанням такого психологічного інструментарію, як метафоричні карти.  Діти були в захваті. Вони були просто вражені і процесом, і результатом.  Дякуємо організаторам та спонсорам цього оригінального і корисного майстер-класу!

image_pdfimage_print