Семінар Центрів соціально-психологічної реабілітації в м.Коростень – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

Семінар Центрів соціально-психологічної реабілітації в м.Коростень

1.
7 червня 2016 року, в місті Коростень відбувся семінар Центрів соціально-психологічної реабілітації населення, що підпорядковані Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, на тему: «Соціально-психологічна підтримка дітей та учасників АТО як процес взаємодії в посткризових життєвих ситуаціях. Актуальність, важливі аспекти та особливості роботи Центрів СПР в регіонах з даними категоріями населення».
На семінарі були присутні Н.Грицунь, заступник директора департаменту соціального захисту та фінансового забезпечення – начальник відділу соціальної, професійної адаптації та психологічної реабілітації Держслужби; Л. Малогулко, національний спеціаліст проектів ОБСЄ в Україні; А. Іщенко, головний спеціаліст ДСНС України; О.Міхальченко,  головний спеціаліст ДАУЗВ України; Т.Осіпович, психолог Центру допомоги учасникам АТО Житомирської ОДА.
П’ять українських центрів соціально-психологічної реабілітації населення представляли директори, заступники з методичних питань та провідні фахівці Центрів Боярки, Коростеня, Славутича, Бородянки та Іванкова.
Із привітальним словом виступила заступник директора департаменту соціального захисту та фінансового забезпечення Наталія Грицунь.
Спеціалісти кожного з центрів соціально-психологічної реабілітації населення представили свої презентації з питань, що є найбільш актуальними в сфері соціально-психологічної допомоги учасникам АТО, їх дружинам та дітям.

Києво-Святошинський ЦСПР (м.Боярка) представляли: Ангеліна Лахтадир, директор Центру, Ганна Яценко, заступник директора та провідний психолог Надія Величко.
2.Продовжуючи тему роботи з дружинами учасників АТО, Києво-Святошинський ЦСПР висвітив тему «Робота з дружинами учасників АТО із створення ресурсного середовища для дітей» (доповідач Ганна Яценко – заступник директора Києво-Святошинського ЦСПР).
Інші Центри представили наступні доповіді:
«Особливості спілкування та взаємодія з дітьми та сім’ям учасників АТО» (Коростень, Віра Гис – педагог-організатор, координатор міжнародних програм та проектів)
«Соціально-психологічна допомога сім’ям та учасників АТО (Славутич, Юрій Акіменко – заступник директора).
«Соціально-психологічні аспекти підтримки дітей із родин учасників АТО» (смт.Бородянка, Тетяна Сошко – заступник директора).
«Релаксаційні техніки в роботі з учасниками АТО та членами їхніх родин» (Іванків, Ірина Превор – практичний психолог).
З доповіддю «Алгоритм раннього виявлення стресових порушень психіки для надання кризової психологічної допомоги дітям, постраждалим в зоні бойових дій та внаслідок надзвичайних ситуацій» виступила також Тетяна Осіпович, психолог Центру допомоги учасникам АТО Житомирської ОДА. Присутні також обговорили можливість співпраці у міжнародних проектах за підтримки ОБСЄ та інших міжнародних організацій.3.

По завершенню офіційної частини на гостей чекала також цікава і змістовна екскурсія історичними місцями Коростеня.

image_pdfimage_print