Зустріч з ветеранами Другої світової війни в ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Люди похилого віку,  Підтримка й турбота

Зустріч з ветеранами Другої світової війни в ЦСПР

 

2013-01-01 00.00.00-4217 травня 2016 року у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації відбулася тепла зустріч із ветеранами Другої світової війни. У затишній конференц-залі Центру зібралися наші герої та захисники, які радо вітали один одного і щиро раділи зустрічі. Колектив Центру дружньо привітав почесних гостей.

Директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир розповіла про діяльність закладу та наголосила на тому, що Центр завжди із любов’ю зустрічає гостей. Ангеліна Миколаївна наголосила на тому, що ми повинні пам’ятати нашу історію та цінувати героїзм людей, що захищали нас і подарували нам та нашим дітям майбутнє. Потім розпочалося знайомство із ветеранами. Серед гостей були і  учасники бойових дій, і діти війни. Ветерани розповіли історії свого життя, трагічні реалії Другої світової війни,  які так чи інакше стали частиною їх життя. Ангеліна Миколаївна запитала гостей про те, як вони зустріли День перемоги у 1945 році, що допомагало не втрачати мужності та вижити.

2013-01-01 00.00.00-37

Кожна історія чіпляла до глибини душі, усі учасники заходу пройнялися атмосферою тих, здавалося б, далеких часів.

Полковник Гороховський Григорій Ізралійович пояснив, що подвиг солдат Другої світової війни важко оцінити сьогодні.  Сучасна молодь, приміром, навіть уявити не може, наскільки обмеженими тоді були способи комунікації, від яких напряму залежала  ефективність військових дій.

Смородина Антоніна Антонівна – медична сестра – на момент перемоги  перебувала у воєнному госпіталі в Києві. Коли там дізналися про капітуляцію ворога, її –  тендітну молоду дівчину – почали підкидати догори солдати, раділи та плакали до ранку. Пані Антоніна сказала, що у найстрашніші часи, коли надія майже була втрачена, вона все одно йшла вперед, працювала, лікувала поранених, тому що вірила у перемогу.

2013-01-01 00.00.00-26

Працівники ЦСПР разом із почесними гостями у дружній та веселій атмосфері пообідали – покуштували солдатської каші з тушонкою. Вже дуже немолоді ветерани  продемонстрували, наскільки вони молоді душею: з їх вуст лунали веселі анекдоти та гуморески.

Наприкінці заходу Ангеліна Лахтадир подякувала гостям за те, що вони прийшли, запросила у гості у будь-який час: Центр завжди радий бачити наших героїв.

2013-01-01 00.00.00-21

image_pdfimage_print