День сім’ї для учасників АТО – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Сімейне коло

День сім’ї для учасників АТО

517 травня 2016 року у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулося нетрадиційне святкування Дня сім’ї для учасників АТО та їх родин. До Центру завітало шість сімей, дітки були урочисто вбрані у вишиванки. Директор Центру Ангеліна Лахтадир привітала гостей та розповіла про те, що цього дня на всіх чекають цікаві активності.

1

Спочатку психолог Марія Тарасова запросила гостей до захоплюючої «подорожі».Присутні повинні були уявити, що  вони потрапили на безлюдний острів. Учасники мали розказати, як їхні шлюпки дісталися берега… Потім – що вони насамперед робитимуть, які речі їм знадобляться… І діти, і дорослі активно включилися до гри: кожна група дала назву своєму племені, опрацювала стратегію виживання, а потім представила результати своєї роботи. На великих фліпчартах доповідачі демонстрували свої намальовані острови, тварин, будиночки, розповідали про звичаї та традиції…  І досить швидко дорослі зрозуміли, що насправді гра має під собою серйозне психологічне підґрунтя…

6

Потім на гостей чекали корисні фізичні вправи у кабінеті реабілітації. Психолог Надія Величко показала гостям вправу «ключ» для зняття стресу.8 А психолог Наталія Жанталай на килимках відпрацювала із батьками й дітьми декілька вправ, які вони потім зможуть повторювати вдома.2

А насамкінець кожна сім’я отримала можливість проявити себе ще й у творчому плані: малеча та дорослі «малювали» долоньками, а керувала цим процесом психолог Марія Ярмольчик.

Учасники АТО щиро подякували директору та спеціалістам ЦСПР за такий креативний і корисний захід, присвячений Дню сім’ї.   Час, проведений спільно з дітьми, дружинами та чоловіками, сприяє згуртуванню сім’ї, створенню особливої довірливої атмосфери,  дарує не лише гарний настрій та розраду, але й відчуття захищеності і спокою.

image_pdfimage_print