Портрет бійця. ІІ етап проекту в Боярці. – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Проєкти

Портрет бійця. ІІ етап проекту в Боярці.

Portret5
17 грудня 2016 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулося родинне свято «Портрет бійця. ІІ етап». Цього дня до Центру завітали учасники АТО, щоб в урочистій атмосфері отримати свої портрети, які були створені художниками 4 грудня (докладніше про проект – в публікації).  Нагадуємо, що в Боярці цей проект відбувся завдяки благодійному фонду «Творча криївка» (керівники – Валентин Гонтар та Віталіна Маслова) та був реалізований за активної участі Києво-Святошинського ЦСПР та ГО “Центр розвитку громад”.Portret1
В Центрі панувала надзвичайно тепла і доброзичлива атмосфера. Бійці прийшли з членами родин та друзями. Миготіла вогниками новорічна ялинка, романтично-святкового настрою додав гітарист та композитор Костянтин Прокопчук, який віртуозно виконав декілька музичних композицій, у тому числі власних.   Солодощі до чаю надала Білоцерківська міська організація Товариство Червоного Хреста України (керівник – Галина Кожедуб). А ще був смачний торт від  маленької волонтерки Настуні Кулик та її бабусі. Кожна сім’я отримала скромні подаруночки від Червоного Хреста та Міжнародної ГО “Жіноча громада”.  Portret2Директор ЦСПР Ангеліна Миколаївна Лахтадир перед врученням портретів розповіла про кожного бійця: де вчився,  які має особистісні якості, що полюбляє їсти… А ще – про захоплення, мрії і плани на майбутнє… Portret3Ці відомості нишком збирали фахівці ЦСПР, опитуючи членів родини та друзів кожного з учасників АТО. Ні, ми не будемо розміщувати ці дані в нашій публікації, натомість зробимо “колективний портрет” бійця. Нагадуємо, що це реальна інформація про героїв нашої публікації.

Які якості має наш воїн. Він великий патріот своєї Батьківщини, із сильним характером, рішучий, сміливий, благородний, чесний, справедливий, відповідальний, наполегливий, надійний та принциповий. Він справжній борець за справедливість і порядок, здатний вирішувати найскладніші завдання. Готовий пожертвувати собою заради інших. Вміє вирішувати конфліктні ситуації, має аналітичний склад розуму, розвинену інтуїцію, швидку реакцію в стресовій ситуації, багато різних здібностей та талантів у різних сферах. Доводить будь-яку справу до кінця, не боїться брати на себе відповідальність. Каже правду у вічі, завжди відстоює свою точку зору. Не боїться труднощів, товариський, хазяйновитий, зразковий сім’янин, контактний, дружелюбний, скромний, закоханий у життя, веселий, жартівник. Добрий, чуйний, ніколи не відмовить другу, не пройде повз чуже горе, допоможе в біді, захистить слабшого.
Які в нього захоплення. Любить туризм, риболовлю і мисливство. Грає в футбол, баскетбол, волейбол і регбі. Робить вправи на тренажерах. Практикує лижний спорт, боротьбу, дзюдо та підводне полювання. Стрибає з парашутом. Цікавиться політикою, читає белетристику, публіцистику, наукову, філософську, психологічну та історичну літературу, детективи та фентезі. Дивиться пізнавальні передачі та фільми, має різнобічні зацікавлення в Інтернеті. Робить надзвичайні вироби з дерева, колекціонує антикваріат і вишиває бісером.
Що полюбляє їсти. Шашлики і м’ясо в усіх виглядах, український борщ та капусняк, картоплю, пиріжки, салат «Шуба», фаршировану рибу, солодощі, а загалом їсть геть усе.
Які має плани на майбутнє. Мати міцну родину, побудувати дім, виховувати своїх дітей і бути для них прикладом. Приділяти увагу рідним та друзям. Розвивати громадську організацію учасників АТО, навчати дітей та молодь поведінці в надзвичайних ситуаціях. Самовдосконалюватися, розвиватися, вчитися, здобувати нову професію. Основна мрія – щоб нарешті настав МИР.

Вони в чомусь однакові, а в чомусь відмінні – наші любі хлопці. Але узагальнений портрет бійця сповнює душу спокоєм та впевненістю, що нас є кому захищати на полі бою і є кому підтримати в мирний час.

Portret4

image_pdfimage_print