Києво-Святошинський ЦСПР отримав нові вікна – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Новини колективу,  Підтримка й турбота,  Партнери, співпраця,  Проєкти

Києво-Святошинський ЦСПР отримав нові вікна

Завдяки об’єднанню зусиль багатьох інституцій, спеціалістів і простих людей з різних куточків світу у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення встановили сучасні енергозберігаючі віконні конструкції.
Проєкт Фонду Боярської громади «Утеплення соціально-психологічного Центру» було реалізовано в березні-квітні 2023 року в рамках програми «Фонди громад – вартові добробуту громади», що впроваджується Благодійною організацією «Національна мережа розвитку локальної філантропії» за фінансової підтримки GlobalGiving (USA).

Будівля, в якій розташовано Центр соціально-психологічної реабілітації – це один із старих корпусів Київської обласної дитячої лікарні (м. Боярка), що нараховує близько 60 років. За весь цей час віконні конструкції не мінялися. Намагання якось їх утеплити були майже марними.
Спеціалісти ЦСПР працюють із ветеранами, членами їх сімей, рідними загиблих, вимушеними переселенцями і всіма, хто психологічно постраждав від війни з Росією. Бойові дії тривають, люди потребують постійної психологічної підтримки, яку вони мають отримувати в гідних умовах, у теплі та затишку. ЦСПР також став справжнім громадським центром, де збираються волонтери, активісти і діти для безлічі корисних і важливих для них заходів.
Існують проєкти з настільки зворушливою історією, що вони виходять далеко за рамки матеріальної допомоги. Це історія не про вікна, це історія про милосердя, взаємодопомогу, об’єднання багатьох людей з різних куточків планети. Фонд Боярської громади розпочинався з геть маленьких пожертв простих боярчан. Завдяки цим скромним донатам Фонд зміг увійти в престижну Національну мережу локальної філантропії, яка об’єднує близько 20 фондів громад України. Це відкрило Фонду Боярської громади двері до більш солідних і значимих проєктів.
Український народ щиро вдячний уряду Сполучених Штатів Америки та американським неприбутковим організаціям за підтримку. Але водночас дуже зворушливою є допомога простих американців. Проєкт передбачав внесок у 25%, щоб отримати фінансування на заміну всіх вікон. На це пішли донати жителів міста Медісона (Вісконсін, США).
Спеціалісти Центру та громада Боярки висловлюють щиру подяку парафіянам Лютеранської церкви святого Іоанна, вчителям, українській громаді і всім жителям Медісона, які своїми благодійними внесками допомогли нам створити умови для психологічної допомоги тим, хто постраждав від війни з Росією. Особлива подяка нашим вірним подругам та комунікаторкам у Медісоні, українкам за походженням Маргіт Лесишин Гундлах та Наталії Акуленко. Саме вони доклали найбільше зусиль до збору коштів.
Це дуже теплий проєкт – у прямому й переносному сенсі. Люди, що постраждали від війни, віднині не лише захищені від вітрів та морозів, а й зігріті теплом сердець багатьох милосердних людей.

image_pdfimage_print