Робота психолога ЦСПР в дитячому таборі “Артек” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Виїзна робота,  Вразливі категорії,  Діяльність,  Підтримка й турбота

Робота психолога ЦСПР в дитячому таборі “Артек”

 

У серпні-вересні 2019 року психолог ЦСПР Оксана Коннорова працювала дитячому таборі «Артек» (Пуща-Водиця) з дітьми із зони розмежування (Попаснянський район Луганщини та селище Торецьке Донеччини). Діяльність відбувалася в рамках спільного благодійного проєкту Посольства Чеської Республіки в Українi / Czech Embassy in Ukraine та громадської організації Initiative E+.

Психолог Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення, гештальт-терапевт, EMDR травматерапевт, фахівець із тілесних практик Оксана Коннорова працювала за власною авторською програмою  «Квітка життя»: комплексна психофізіологічна реабілітація з використанням сучасних методик та тілесних практик.

У ході роботи з дітьми проводилось:

Психологічне розвантаження – з метою зняття негативного впливу психофізіологічної напруги. Завдання: стабілізація і баланс процесів нервової системи, опрацювання стресового навантаження, повернення здатності самоконтролю, зниження впливу дезадаптації. Проведено:  дихальні вправи; психофізичні вправи; ( заземлення, балансування, координація, співпраця, контакт, контейнерування); вправи на взаємодію; закріплення освоєних навичок; обговорення); вправи на взаємодію.

Конверсія (практика усвідомленого самопочуття) – з метою стабілізації психофізіологічного стану.  Завдання: навчити дітей засобам психофізичної саморегуляції; інсталювати та зміцнити  ресурс.  Проведено вправи на саморегуляцію через єднання з природою «Чотири стихії»: 1.Повітря: дихальні вправи. 2. Вогонь: спостереження за вогнем, концентрація, звільнення від нав’язливих думок та керування ними;  3. Земля: вправи на заземлення, танцювальна терапія.  4. Вода: очищення водою, вмивання в ставку.

image_pdfimage_print