День волонтера-2022. Завершення проєкту “Релакс-суботи” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Волонтери,  Діяльність,  Підтримка й турбота,  Проєкти

День волонтера-2022. Завершення проєкту “Релакс-суботи”

З 2016 року у Боярському центрі соціально-психологічної реабілітації населення щороку відбувалися велелюдні форуми волонтерів, щоб вшанувати активістів, поділитися досвідом, почути про досягнення інших, попланувати подальшу співпрацю. Але сьогодення ставить нові виклики й робить актуальними інші формати. Тож цієї суботи в ЦСПР працювали волонтерські майстерні: одночасно виготовлялися енергетичні цукерки, медово-лимонно-імбірна суміш; окопні свічки; подушки, теплі устілки, труси, основи для маскувальних сіток… Особливо приємно, що цього дня з нами працювало багато підлітків, а найменші малювали зворушливі листівки для наших захисників. До волонтерської суботи у різній формі долучилися близько 150 осіб, третина з яких були діти й підлітки.

Виготовляємо енергетичні цукерки та напої.

Вирізаємо теплі устілки, набиваємо подушки, пакуємо труси.

https://youtu.be/NLF8EeUykKA

Виготовляємо окопні свічки

https://youtu.be/ux-17TxqfOg

Плетемо основи для маскувальних сіток.

https://youtu.be/p3gvEVebQEo

Виготовляємо з дітлахами листівки для наших захисників.

https://youtu.be/yrdvxDknqmY

Волонтери Боярської ЗОШ №1 принесли готову маскувальну сітку, а жінки громади села Гореничі передали квашену капусту. Усе виготовлене в ЦСПР та отримане від волонтерів та жителів Боярської громади цього ж дня було передано через волонтерку Юлію Апостолову на фронт.

Так святково й по-діловому завершився в ЦСПР проєкт «Релакс-суботи», який переміг у конкурсі соціальних проєктів «Активна громада» від Фонду Боярської громади за фінансової підтримки Глобального фонду для фондів громад Global Fund for Community Foundations. Дуже символічно, що остання субота цього проєкту була присвячена саме Міжнародному дню волонтера.
Чи можна сказати, що учасники волонтерських майстерень отримали цієї суботи свій релакс? Так, адже розуміння корисності справи, що робиться, відчуття своєї потрібності, єдності з однодумцями, надії на перемогу справляє потужний психореабілітаційний ефект.
Цього дня в ЦСПР панував святковий піднесений настрій. Усі були раді долучитися до доброї корисної справи й допомогти нашим воїнам. Волонтери були щасливі побачити давніх друзів та познайомитись із новими соратниками. А дітлахи встигли не лише попрацювати, а й просто порадіти життю.

image_pdfimage_print