Члени клубу “Позитив” спілкувалися з волонтерами – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Волонтери,  Діти та молодь,  Діяльність,  Клуб "Позитив",  Сімейне коло

Члени клубу “Позитив” спілкувалися з волонтерами

До Міжнародного дня волонтера активісти молодіжного клубу «Позитив», що діє при Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення, провели низку заходів, які допомогли їм краще зрозуміти волонтерський рух. Підлітки з сімей ветеранів, ВПО та з громади поспілкувалися з волонтерами, більше дізналися про різні напрямки волонтерської діяльності, замислитись про те, в якій сфері вони могли б бути корисними. Онлайн зустрічі організувала керівниця молодіжного клубу “Позитив”, психологиня ЦСПР Оксана Слєпова.
Юні члени клубу «Позитив» провели онлайн зустріч з волонтером Товариства Червоного Хреста України Катериною Тимченко, яка ознайомила підлітків зі своїм багатим досвідом волонтерства.Пані Катерина поділилася своїми враженнями після цієї зустрічі: «Я дуже рада, що напередодні Міжнародного дня волонтера змогла поділитися своїм життєвим досвідом у ролі волонтера Товариства Червоного Хреста України. Було приємно розповісти про добрі світлі речі, які реалізовувалися для тих, хто цього потребував. Вважаю, що дарувати щастя іншим – це і є справжнім щастям для кожного з нас! Під час зустрічі ми обговорювали важливість командної роботи та співпраці з найближчим оточенням, вміння вийти за власні «межі комфорту» задля блага громади. Підіймалися питання корисності безоплатного донорства, інклюзії діток та дорослих з інвалідністю, допомоги нужденним. Сподіваюся, що історія мого життєвого шляху відгукнулася у сердечках майбутніх волонтерів».
Також відбулася онлайн зустріч з Ольгою Чорнобров, яка також поділилася з «позитивчикам» своїм волонтерським досвідом. Частину волонтерських проєктів було реалізовано в рамках діяльності клубу «Позитив» ще тоді, коли Ольга була тінейджеркою. Стіни хірургічного відділення Київської обласної дитячої лікарні ще й досі прикрашені яскравими казковими картинами, які Ольга Чорнобров та Оксана Журбас намалювали на волонтерських засадах.
Наведемо декілька відгуків членів молодіжного клубу на розповідь Ольги Чорнобров.
Вероніка: «Мені дуже сподобалося, що волонтери популяризують свою діяльність. Можливо, хтось би й подумав: «А що я отримаю натомість?» Але живі приклади волонтерства надихають на таку діяльність, бо ти розумієш, що добрі справи дарують такі яскраві емоції, які не часто переживаєш у повсякденні».
Юлія: «Ольга – надзвичайна розумниця, я вражена її ентузіазмом. Після знайомства з такими проєктами починаєш розуміти: те, що для тебе дрібниця, для когось іншого – недосяжна мрія, яку саме ти можеш здійснити».
Антон: «Було дуже цікаво послухати й дізнатися про те, чим займалася одна із давніх учасниць клубу «Позитив». Я був шокований, коли почув, що замість 150 запланованих подарунків для дітей, волонтери отримали аж 300! Також було цікаво послухати, як Ольга допомагала собачкам і з чого все починалося…»
Олена: «Ольго, ви велика розумниця, у вас добре і світле серце! Дякуємо за ваш внесок у справу допомоги безпритульним тваринам!»
Дмитро: «Мені дуже сподобалось! Це чудово, що є такі люди, які допомагають дітям та тваринам у скрутні часи! Я хочу, щоб таких людей було якнайбільше!».

image_pdfimage_print