Участь ЦСПР у Програмі виплат сім’ям ВПО у Боярській громаді – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
ВПО,  Діяльність,  Підтримка й турбота

Участь ЦСПР у Програмі виплат сім’ям ВПО у Боярській громаді

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення долучився до реалізації Програми виплат для внутрішньо переміщених сімей з дітьми. Проєкт реалізується ГО «YМСА Києва» у партнерстві з Представництвом Save the Сhildren International в Україні протягом квітня-червня 2022 року. Фахівці ЦСПР доєднали до Програми 131 особу з-поміж вимушених переселенців, що проживають у Боярській міській територіальній громаді.

Фахівці ЦСПР спільно з Боярським гуманітарним штабом визначили сім’ї, які потребують підтримки, всіх обдзвонили, кожній сім’ї допомогли сформувати пакет необхідних документів, провели три зустрічі ВПО з представниками організації-донора (19 та 26.05 травня та 2 червня).

Куратор проєкту від Києво-Святошинського ЦСПР – юрисконсульт ЦСПР Ольга Гоголь, вимушена переселенка 2014 року, яка має власний досвід адаптації в новій для себе громаді і в нових умовах життя.
У результаті дії Програми на теренах Боярської громади сім’ї вимушених переселенців отримають фінансову допомогу, що складає 2 200 грн на місяць протягом трьох місяців на кожного члена сім’ї (мати, батько та діти). Під час зустрічей фахівці ЦСПР також поінформували вимушених переселенців про послуги Центру, про дитяче свято до Дня захисту дітей 1 червня та про дію програми «Канікули з користю» для дітей ВПО.

Докладніше про Програму виплат для внутрішньо переміщених сімей з дітьми: Програма реалізується ГО «YМСА Києва» у партнерстві з Представництвом Save the Сhildren International. Проєкт покликаний підтримати сім’ї з дітьми, які були змушені переїхати з регіонів постійного проживання у зв’язку з повномасштабною війною, яку почала Росія в Україні 24 лютого 2022 року.
Коштом цього проєкту надано допомогу 500 сімʼям, які є ВПО та проживають наразі в таких містах: м. Боярка, м. Кропивницький, м. Кременчук, м. Здолбунів, м. Верховина та Верховинський район, м. Хуст та Хустський район.

 

image_pdfimage_print